Erdoğan'dan 'Balyoz' yorumu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Balyoz'' davasında verilen karara ilişkin, ''Gerekçeyi bilmeden bu konuyla ilgili açıklama yapmam doğru olmaz. İlk derece mahkeme kararından sonra bir de Yargıtay süreci var. Yargıtay kararını da takip etmek, görmek durumundayız. Bizim tüm temennimiz, arzumuz buradan haklı bir kararın çıkmasıdır'' dedi.

Erdoğan, El Kudüs Üniversitesi'nden Fahri Doktora unvanı aldığı törenin ardından üniversite rektörü Sari Nusseibeh ile görüştü. Görüşmeye Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da katıldı.

Görüşmenin yapıldığı otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Balyoz Planı'' davasında açıklanan kararı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, açıklanan kararı öğrendiğini, ancak gerekçeyle ilgili hiçbir bilgisi olmadığını söyledi.

Gerekçeyi bilmeden bu konuyla ilgili açıklama yapmasının doğru olmayacağını vurgulayan Erdoğan, ''Bunun ilk derece mahkeme kararından sonra bir de Yargıtay süreci var. Yargıtay sürecini de takip etmek durumundayız. Bizim tüm temennimiz, arzumuz buradan haklı bir kararın çıkmasıdır'' diye konuştu.

Yargılamaya şu anda nokta konulmadığına işaret eden Erdoğan, ''Devam eden süreçten sonra ortaya ne çıkar onu bilemem. Gerekçeyi gördükten sonra ancak bunun yorumunu yapma imkanına kavuşabiliriz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, hükümeti cebren yıkmaya teşebbüs gerekçesiyle hüküm verildiğine ilişkin sözlerine, ''Hayır, daha gerekçe yok ortada. Bazı şeylerle alakalı olanı söylüyorsunuz. Bu gerekçe değildir. Bu, sadece şu anda açıklanan kararla ilgili oradaki ifadedir. Gerekçe çok daha geniş olur. O gerekçeyi görmeden bir şey söylemek doğru olmaz'' karşılığını verdi.

-''Siyasi manifestosunu haftaya pazar günü açıklayacağız''-

ABD ziyaretinin Başbakanlık tarafından AK Parti Büyük Kongresi nedeniyle iptal edildiğinin açıklandığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, önündeki en önemli sürecin AK Parti'nin 30 Eylül'de yapılacak büyük kongresi olduğunu belirtti.

Parti tüzüğü gereği son dönem genel başkanlık yapacağını ifade eden Erdoğan, ''Omurgaya dikkat ederek, güç katacak, adeta hücre yenilenmesini getirecek ve bayan arkadaşlarımıza da asgari, asil ve yedekte yüzde 30'u koruyacağımız, hanım kardeşlerimizle güçlendirilmiş bir parti yönetimi oluşacak'' diye konuştu.

Erdoğan, bunların yanı sıra gerek siyasi reformlar konusunda gerek ekonomik anlamda gerek dış politikada 2023'e yönelik birinci 11 yılı tamamladıklarını dile getirerek, ''Şimdi ikinci 11 yıla giriyoruz. İkinci 11 yılın adeta siyasi manifestosunu haftaya pazar günü açıklayacağız. Gerek Türk demokrasisi için gerek partimiz, gerekse milletimiz için 'hayırlı olsun' diyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, başka bir soru üzerine, AK Parti'nin yeni bir parti olmadığını vurgulayarak, 10 yılı iktidarda geçen 11 yıllık parti olduklarını, gündemlerini güncelleyerek, güçlendirerek devam ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber