Burhaniye Sağlık Meslek Lesesi'nin büyük başarısı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, geçmiş yıllara oranla başarı grafiğini yükselterek yükseköğrenime daha fazla öğrenci gönderdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği alanlarında 88 mezun veren Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 8'i 4 yıllık Lisans, 50'si 2 yıllık Önlisans olmak üzere 58 öğrencisini üniversiteye yerleştirerek büyük bir başarıya imza attı. 44'ü kız, 14'ü erkek öğrenci olmak üzere üniversiteye yerleşen öğrencilerden Özge Yıldız ve Şuheda Uçar, Çankırı Karatekin Üniversitesi Hemşirelik; Elif İnci Ayaz, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hemşirelik; Tuğba Çay ve Esra Sakallı, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi; Elif Erdem, Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi; Büşra Çakmak, Adnan Menderes Üniversitesi Ebelik; Meltem Çeçen, Balıkesir Üniversitesi Ebelik bölümlerini kazandılar.

Okula SBS puanıyla öğrenci aldıklarını belirten Okul Müdürü Mehmet BİCİK, ?Okulumuz, meslek liseleri içinde iş imkânı en fazla okul olduğundan yoğun talep görüyor. Bu sene taban puanımız 400'e çıktı. Okulumuz, sadece meslek edindirmekle kalmıyor, üst öğrenime de öğrenci gönderiyor. 2011 yılında 4 öğrencimiz Lisans, 15 öğrencimiz önlisans programlarına olmak üzere toplam 19 öğrencimiz Yükseköğrenime yerleşirken; 2012 yılında 8'i 4 yıllık Lisans 50'si 2 yıllık Önlisans programına olmak üzere 58 öğrencimizi üniversiteye göndererek büyük bir başarı elde ettik. Özverili çalışmalarıyla öğrencilerimizin üniversite sınavında büyük başarı elde etmelerini sağlayan eğitimci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Üniversiteye yerleşen öğrencilerimize de başarılar diliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber