KPDS başvuruları yarın sona eriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2005 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na (KPDS) 5 Eylül'de başlayan başvuru süresi yarın sona eriyor.

KPDS, yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeliyle yatırım hizmetlerinde çalışmaları nedeniyle yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen teknik personelin yabancı dil bilgi seviyesini belirlemek amacıyla yapılacak.

Sınava, yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu'na göre çalışanlarla kadro karşılığı sözleşmeli personel ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 3/c maddesine tabi sözleşmeli personel katılabilecek.

Yurt Dışında Görevlendirilecek Memurların Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurtdışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurların da bu sınava girmesi gerekiyor.

Adaylar, sınav ücreti olan 45 YTL'yi (45 milyon TL) Ziraat Bankası'ndaki ilgili hesaba yatırdıktan sonra, ücreti yatırdıklarını gösterir banka dekontuyla birlikte yine aynı bürolardan başvurma belgesi ve kılavuz alabilecekler.

Adaylar, onaylattıkları başvuru belgelerini ve sınav ücreti banka dekontlarını en geç yarın mesai bitimine kadar teslim edebilecekler.

Sınav, 13 Kasım'da Ankara ve Lefkoşa'da, başvuran aday sayısı fazla olduğu takdirde ise bu yerlerin yanı sıra diğer büyük şehirlerde yapılacak.

Sınav, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca (Danish Dili), İngilizce, İrlandaca, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Yunancadan yapılacak. Ancak, yatırım hizmetlerindeki çalışmaları nedeniyle yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyenler, sadece Almanca, İngilizce ve Fransızcadan sınava girebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber