Gökçek'e 'dünyada sosyal medyayı en iyi kullanan belediye başkanı' ödülü verildi

ABD'nin saygın internet ve teknoloji kuruluşlarından Internet Marketing Association (İMA), tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e 'Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı' ödülü verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Başkan Gökçek adına ödülü Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bekir Ünüvar ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal aldı. IMA'nın her yıl düzenlediği ve Google, Facebook, Adobe gibi dünya devlerini konuşmacı olarak ağırlandığı ödül töreni, IMA-Impact Awards, bu yıl, 20-22 Eylül günlerinde Las Vegas'ta yapıldı.

350 BİN TAKİPÇİ VE 34 BİN TWEET DİKKAT ÇEKTİ

Yaklaşık 350 bin takipçisi bulunan twitter hesabından 34 binin üzerinde 'tweet' gönderen ve sıklıkla takipçileriyle buluşarak sohbet eden Başkan Gökçek, ABD'li teknoloji ve internet şirket yöneticilerinin kurduğu Internet Marketing Association'ın da dikkatini çekti. IMA yetkilileri, ödülü verme gerekçelerini de 'Başkan Gökçek'in yüksek takipçi sayısı, takipçileriyle olan bağının gücü, belediyesini yönettiği şehre dair yorum ve eleştirileri dinlemesi ve aynı kanaldan cevap vermesi, tüm sosyal medya iletişimini bizzat yönetmesi' olarak açıkladı.

FACEBOOK VE TWİTTER'A YATIRIM DAVETİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ödül törenine gönderdiği mesajda, ?31 milyon facebook, 7 milyon twitter kullanıcısıyla Türkiye dünyada 7. sırada yer almaktadır ve bölgesinin en genç, dinamik ve teknoloji konusunda bilgili ülkesi konumundadır. Teknoloji firmalarını Ankara'ya yatırım yapmaya çağırıyorum. Gelin, Ankara'yı bir görün. Benim konuğum olun ve yatırım yapın. Elbette, bu davet en çok da, Ankara'da uzun süre önce açılmış olması gereken ofislerini açmaları için Facebook ve Twitter gibi Sosyal Medya Şirketlerinin yöneticilerine yapılmış bir davettir. Hepinize dikkatiniz için teşekkür ederim.? dedi.

Gökçek adına ödülü alan Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Ünüvar ve Kabasakal, törende Başkan Gökçek'in mesajını okudu. Gökçek, mesajında şu ifadelere yer verdi: ?Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı Yaşam Boyu Başarı Ödülünü şahsıma layık görmüş olmanızdan dolayı teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum?diye başladığı mesajında, ? Bu prestijli ödülü, yalnızca şahsım adına değil; aynı zamanda bu yeni iletişim biçiminde toplumla iletişim ve bağlantı halinde olma konusunda Türkiye'de diğer birçok siyasiye öncülük eden sosyal medya kanallarından şahsımı takip eden herkes için büyük onur duyarak kabul ediyorum. Teknoloji firmaları, açıkça görülüyor ki, Vadi'den Las Vegas'a doğru konum değiştiriyorlar. Las Vegas şehri benzersiz coğrafi güvenliği, sağlam sismolojik yapısı, zengin doğal kaynakları ve belediyenin yanı sıra eyaletin sağlamaya hazır olduğu destek sayesinde firmaların bu seçeneğe direnmelerini oldukça güçleştiriyor. Aynı şekilde, huzurunuzda, davetliler topluluğunun üyelerini Ankara'yı Avrupa, Asya ve Orta Doğu merkezleri olarak belirleme seçeneğini değerlendirmeye davet ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber