Bakanlıktan 'bakanlık mensubunun evine operasyon' haberlerine ilişkin açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Milas'ta jandarma tarafından Bakanlık mensubu olduğu iddia edilen bir şahsın evine düzenlenen operasyonda tarihi eserler ele geçirildiği' haberlerine ilişkin olarak, "Haberlerde, Bakanlık temsilcisi' olarak geçen şahıs hiçbir şekilde Bakanlığımızın kadrolu personeli değildir. Türkiye Kömür İşletmeleri'nin Milas'taki dekupaj alanında tespit edilen antik yerleşimlerde, Milas Müzesi denetiminde yürütülen kurtarma kazısı çalışmalarında vasıflı işçi statüsünde geçici personel çalıştırılmaktadır" açıklamasını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milas'ta jandarma tarafından Bakanlık mensubu olduğu iddia edilen bir şahsın evine düzenlenen operasyonda tarihi eserler ele geçirildiği haberlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Haberlerde 'Bakanlık temsilcisi' olarak geçen şahsın hiçbir şekilde Bakanlığın kadrolu personeli olmadığı belirtilen açıklamada, "Türkiye Kömür İşletmeleri'nin Milas'taki dekupaj alanında tespit edilen antik yerleşimlerde, Milas Müzesi denetiminde yürütülen kurtarma kazısı çalışmalarında vasıflı işçi statüsünde geçici personel çalıştırılmaktadır. Bu kişi de onlardan birisi olarak bu çerçevede bir süreliğine istihdam edilmiş; bununla birlikte hiçbir şekilde 'Bakanlık temsilcisi', 'kazı başkanı' ya da 'koordinatör' unvanlarıyla görev yapmamıştır" denildi.

Bahse konu kişinin son olarak görev aldığı Türkiye Kömür İşletmeleri Güney Ege Linyit İşletmeleri Müessesi Yeniköy İşletme Müdürlüğü (GELİ-YLİ) kurtarma kazılarındaki görevine disiplinsiz çalışmaları nedeniyle Şubat 2012 tarihinde son verildiği bildirilerek, şahsın kazı çalışmalarındaki görevine iadesi talebiyle açtığı davayı kazandığı yolundaki iddiaların da gerçekleri yansıtmadığı ve yasal sürecin halen devam ettiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hangi dönemden olursa olsun ayrım gözetmeksizin tüm tarihi ve kültürel birikimimize sahip çıkan Bakanlığımız, bu zenginliklerin korunup muhafaza edilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını kendine öncelikli vazife edinmiştir. Bakanlığımızın son 5 yıl içerisinde müze, ören yeri ve arkeolojiye ayırdığı kaynak Avrupa ülkelerinin bu işe tahsis ettiği meblağların çok üzerindedir. Milletimizin ortak mirası olarak kabul ettiğimiz bu değerlere el uzatmaya cüret eden bir kişinin haberlerde 'Bakanlık temsilcisi' olarak anılması, gece bekçisinden kazı başkanına, müze müdüründen bakanına, bu uğurda canla başla mesai harcayan Bakanlığımız mensuplarını derinden üzmüştür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber