Şahin: 2023 hedeflerine ulaşmak için yüzde 5,5 ortalamayla büyümeliyiz

Hatay İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Halil Şahin, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için en az yüzde 5,5 ortalamayla büyümeye devam etmesinin gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halil Şahin, başkanlığında gerçekleştirilen eylül ayı meclis toplantısında TOBB'un terör olaylarına karşı yaptığı çalışmaların anlatıldığı sinevizyon gösterildi. Meclis toplantısında ağırlıklı olarak ülke ve dünya ekonomisi gündemi konuları görüşüldü.

İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay'ın rahatsızlığı nedeniyle oturumu İbrahim Cavit yönetti. Toplantıda söz alan İTSO Başkanı Halil Şahin, ?Konuşmama Kanayan yaramız terörü kınamakla başlamak istiyorum. Neredeyse her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Bayramda da dur durak bilmeyen, huzur ve güvenliğimize kasteden, barış içerisinde kardeşçe yaşamamıza göz diken, ülkemizin daha fazla güçlenip kalkınmasına engel olmaya çalışan, asker-sivil ayrımı yapmayan, gözü dönmüş terörün bir an evvel son bulması ve hatta dünyanın çeşitli yerlerinde akan kanın da bir an önce durması dileğiyle, hain terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de sağlık ve huzur diliyorum.? dedi.

Komşu ülkelerde yaşanan sıkıntıların bir an önce bitmesi temennisinde bulunan Şahin, "Türkiye 2012 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.9 büyümüştür. Yılın ilk yarısında ise büyüme yüzde 3.1 olmuştur. Ekonomik büyümenin en önemli göstergelerinden biri olan sanayi üretimimizdeki yükseliş yavaşlasa da devam etmiştir. Bu artışın büyük oranda ihracattaki artıştan kaynaklandığını düşünüyorum. Bizim daha büyük büyüme oranlarına ihtiyacımız var. 2023 hedeflerine ulaşmak için en az yüzde 5,5 ortalama ile büyümeye devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber