Fethiye'de yaklaşık 2 bin kişi kredi kartı borcunu ödeyemiyor

Muğla'nın Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) Başkanı Akif Arıcan, 2011 yılında Fethiye'deki ferdi kredi borcunun önceki yılların rekorunu kırdığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arıcan, geçtiğimiz yıl 853 kişinin kredi borcunu, bin 853 kişinin de kredi kartı borcunu ödemediği için bankalarla sorun yaşadığını açıkladı.

FTSO meslek odaları müşterek toplantısı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya sivil toplum örgütlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, yerel yönetim temsilcileri ve milletvekilleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye'nin 2011 yılındaki ekonomik değerlendirmeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Tüm dünyayı saran ekonomik krizin Fethiye'deki etkilerine değinen Arıcan, "Fethiye`de 2011 yılında, ferdi kredi borcunu ödememiş kişi sayısı önceki yılların rekorunu kırdı. Kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı bin 284 kişi ile en üst seviyededir. 2011 yılında ferdi kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı rekor kırarak 853 kişi oldu. Yine aynı yıl kredi kartını ödeyemeyenlerin sayısı bin 284 kişi olarak üst seviyeye çıktı. 2010 yılında Fethiye'den 190 milyon lira vergi tahsilatı yapılırken, karşılında yatırım fakiri olarak kaldık.? diye konuştu.

Haziran ayında meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremin ilçedeki turizm hareketliliğine önemli ölçüde zarar verdiğini de aktaran FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye'de yaşanan en sevindirici gelişmenin ise tarım sektöründe olduğunu ifade etti. 2011 yılında yaş sebze meyve ihracatının 2010 yılına oranla yüzde 46 artış gösterdiğini kaydeden Arıcan, bu başarının bu yıl da devam ettiğini açıkladı.

FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ise KOSGEP projelerinde Fethiye'nin yer almamasından dert yandı. KOSGEP tarafından yapılan açıklamada Muğla ilinde en az proje üreterek destek isteyen ilçenin Fethiye olarak açıklandığını hatırlatan Büyükteke şöyle konuştu: "Artık Fethiye'nin marka şehir olma zamanı gelmiştir. Marka şehir olmak kolay değil, ancak olmak zorundayız. Seçimlerden sonra Muğla milletvekillerimiz Fethiye için çalışıyorlar. Ama bizim de Fethiyeliler olarak elimizi taşın altına koyup projelerle gelişime destek vermemiz gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber