Yerlikaya: İnsanların birbirlerini sevmesi bütün güzelliklerin kapısını açar

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, insanların birbirlerini sevmesinin bütün güzelliklerin kapısını açtığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ ve ilçelerinde görev yapan gazetecilerle Tekirdağ Polis Evi'nde bir araya geldi. Vali Yerlikaya, göreve başladığı yaklaşık bir aylık süre zarfında vatandaşlarla kaynaşmasının nasıl olduğunu anlattı. Yerlikaya, ''Devletle milleti kaynaştırmak, yönetenle yönetilen arasındaki karışıklığı gidermek, halkın içerisinde, vatandaşın içerisinde onunla bir, beraber olmak. Onun eleştrilerini gazaplanmadan, öfkelenmeden dinleyebilmek. Onun yanlışlarını veya güzelliklerini gördüğün zaman bunları müspet yönde paylaşabilmek. Hicbir şey etmiyorsa bile tebessüm etmek, gülmek. Bu büyük bir hizmet aslında. Eskilerin bir sözü var 'eğer elinden yardım dahil hiç birşey gelmiyorsa, tebessüm de mi edemiyorsun.' Tebessüm etmek de yani bir rol gereği değil, gerçekten göğsünde, gönlünde, kalbinde onunla ilgili bir eser olsun, sevgi olsun. Gözlerimizden, dilimizdeki kelimelerden, davranışlarımızdan aks ettirelim. Bunu yapmaya çalıştık, bunu yapmaya çalışıyoruz ve bunu yapmaya da mecburuz.'' dedi.

Tekirdağlı vatandaşları kast ederek konuşmasına devam eden Vali Yerlikaya, ''Burada 830 bin vatandaşımızı, hemşerilerimizi kutluyorum, onlarla övünüyorum. O da şu, siz gerçekten, sizden bir adım müspet yönde bir davranış, bir kelime, bir tebessüm olduğu zaman bunun altında kalmıyorlar. Sizi mahçup edecek derecede karşılık veriyorlar. Bu güzel bir birliktelik oluşturuyor. İnsanların birbirlerini sevmesi bütün güzelliklerin kapısını açıyor.'' açıklamasını yaptı.

Tekirdağ Valisi Yerlikaya'nın ev sahipliğinde, Tekirdağ Polis Evi'nde yapılan toplantıya, Tekirdağ, Çorlu ve diğer ilçelerde görev yapan yaklaşık 60 gazeteci katıldı. Vali Yerlikaya gazetecilerin sorduğu soruları da cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber