Yozgat'tan kısa kısa

Kızılay, Yozgat'ta 7 bin aileye giysi yardımı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Derneği, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bu yıl 7 bin ihtiyaç sahibi aileye giysi yardımı yaptı. Kızılay ayrıca 200 aileye de gıda yarımında bulundu. Kızılay Derneği Sarıkaya Şubesi Başkanı Doğan Çiftçi, "Kuruluşumuzdan itibaren her zaman muhtaç insanlarımızın yardımına koştuk. Bu kapsamda Tema mağazalarından gelen 70 bin TL tutarındaki ayakkabı ve kıyafetlerden oluşan 9 bin parça giyim eşyasının ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtımını yaptık ve yapmaktayız. Yine Kızılay tarafından gönderilen 250 adet gıda paketini dar gelirli ailelerimize dağıttık" dedi.

Yıl sonuna kadar 3 bin öğrenciye giysi yardımında bulunacaklarını belirten Çiftçi, "İlçe sakinlerimiz yaklaşan Kurban Bayramı'nda bağış yaptıkları takdirde, o yapılan bağışları bizler de fakir ailelerimize ulaştırmak için çalışacağız. Bu konuda da yardımlarınızı bekliyoruz" diye konuştu. Çiftçi, ilçede düzenlenen kan bağışı kampanyasında Kızılay'a 800 kişinin kan bağışında bulunduğunu belirtti.

300 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI

Yozgat Eğitimciler Derneği, 5 okulda eğitim gören ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Her yıl yeni eğitim öğretim döneminde dar gelirli ailelerin çocuklarına yardımda bulunan Yozgat Eğitimciler Derneği, bu yıl da 5 okulda eğitim gören 300 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptı. Divanlı İlköğretim Okulu'nda yapılan kırtasiye dağıtımı sonrasında açıklama yapan Yozgat Eğtimciler Derneği Başkanı Salih Dedeoğlu, "Geleneksel hale getirdiğimiz ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yönelik kırtasiye yardımının bu yıl 5.'sini düzenliyoruz. 5 okulumuzda müdürlerimizin tespit ettiği 300 öğrenciye verilmek üzere kırtasiye malzemelerini çantalara doldurarak hazırladık. Çantalar içerisinde tüm kırtasiye malzemeleri bulunmakta. Geleneksel hale getirdiğimiz bu yardımları önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı yapmayı düşünüyoruz. Bu vesile ile ben bu eğitim öğretim döneminde öğrencilerimize başarılar dilerim" diye konuştu.

Dedeoğlu, kırtasiye yardımlarını Osmanpaşa İlköğretim Okulu, Divanlı, Alacalıoğlu, Gülaylar ve Agahefendi İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilere yaptıklarını kaydetti.

UMUT DERNEĞİ UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Yozgat'ta 'Umutsuzların umudu' sloganıyla etkinliklerini sürdüren Umut Derneği, maddi durumu iyi olmayan ve özellikle üniversitede okuyan kız öğrenciler yararına faaliyetlerine devam ediyor.

Umut Derneği, Bozok Üniversitesi'nde okuyan ihtiyaç sahibi kız öğrenciler yararına yemekli toplantı düzenledi. Grand Eser Otel'deki yemeğe Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Belediye Başkanı Yusuf Başer'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Programda bazı davetliler, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim ve bazı giderlerini yıl boyunca karşılamak için katkıda bulundu.

Programda bir konuşma yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, "Üniversite çağına gelmiş, annesini, babasını kaybetmiş veya ihtiyaç sahibi kız çocuklarımıza sahip çıkıp onların ihtiyaçlarını karşılamak çok önemli. Çünkü bu kızlarımız kimin yanına gidecek, kimden yardım isteyecek? Kızlarımızın okuyup vatanlarına ve milletlerine hayırlı birer insan olarak yetişmeleri için yapılan bu yardımlar her türlü takdirin üzerindedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber