Vali Yerlikaya gazetecilerle kahvaltıda biraya geldi

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, yerel ve ulusal medya temsilcileri ile 'Medya Mensupları ile Buluşma Günleri' kapsamında kahvaltıda bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Polisevi'ndeki kahvaltıya Vali Ali Yerlikaya, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı, Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özkan Dikmen, Trakya Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun, Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Zaim Erken, yerel gazetelerin temsilcileri ajans muhabirleri ve yerel televizyon temsilcileri katıldı.

Medyanın halka açılan kapı olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, "Göreve geldiğimiz ilk gün söyledik, şimdi de söylüyoruz. İnsanların birbirlerini sevmesi her şeyin kapısını açar. Tam da bu noktada aramızda köprü kuracak ve bizi insanımıza götürecek yol ise medyadan geçiyor. Bunu burada bir kompliman olarak söylemiyorum. Medyanın gücü belli ve de ortada. Medya bizim kendimizi halka anlattığımız ve halka göründüğümüz bir penceredir. Bu bağlamda medyamızın büyük bir görev ve sorumluluğu var" dedi.

Tekirdağ'ın Büyükşehir olacağını aktaran Vali Yerlikaya, Büyükşehir olma yolunda koşan ilimiz için vatandaşlarımızla ve STK'larımızla mükemmel bir uyum sağlamamız lazım ki hedeflerimize hız kesmeden ulaşabilelim. Şehir olarak eğitim konusunda hedeflerimiz yüksek. Mevcut başarı çıtasını daha da yükseğe çekme gayreti ve arzusu içerisindeyiz. Bunun için tüm alanlarda eğitimden spora branş ayrımı yapmaksızın ulusal başarılar bekliyoruz." dedi.

Tekirdağ'da 6 OSB ve 605 tane de sanayicinin olduğu bilgisini veren Yerlikaya, "Bunların müteşebbis heyeti başkanlığını da yapıyorum. Geçtiğimiz hafta tüm ilçelerimizle 5- 6 saati bulan bir toplantı yaptık. Burada çalışmaların seyri ve eksikliklerin değerlendirildik. Şehir ekonomisi için sanayinin önemi hiç şüphesiz tartışılmaz." dedi.

Ergene ile ilgili çalışmaların yapıldığını aktaran Yerlikaya, "Ergene ile ilgili evsel ve sanayi atıkları ile ilgili kimse birbirini suçlamasın ve kin gütmesin. Bu bugünkü sorunumuzu çözmüyor. Bugünle ilgili ne yapacağımıza karşı çalışalım. Eylem planımızı ortaya koyalım. Ergene'nin pırıl pırıl olması önemli ise diğer yerlerin temizliği de önemli. Neden Kumbağ'da, Marmara Ereğlisi'nde ve bütün sahil bandımızda mavi bayraklı sahilleri görmeyelim. Kirliliğin, dünyada uluslararası alanda parametreleri belli. Bakanlık, Ergene ile ilgili sorunu İtü'den iki profesör ile yürütüyor. ihtiyatlı olalım kötümser ve karamsar olmayalım, İyimser olalım. Bu işe dünyanın önde gelen devletleri nasıl çözüm ürettiyse Türkiye'de böyle yapıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber