'Bana oğlumun kemiklerini getirin bari'

Bursa'da, 2,5 yıl önce kendisi namaz kılarken sofrasındaki çorbayı yarım bırakıp sırra kadem basan oğlundan ümidini kesen anne Zeynep Işık, "Bana oğlumun bari kemiklerini getirin" diye feryat etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi İlçesi Emek Mahallesi'nde ikamet eden Onur Işık'tan (35), 2010 yılı şubat ayında beri haber alamayan aile, oğullarını her yerde arıyor. 9 Şubat 2010'da berberde tıraş olduktan sonra son kez evine giden Onur Işık, kaybolduğu gece annesi Zeynep Işık ile sohbet etti. Oğlu için hazırladığı bir tabak çorbayı masaya koyduktan sonra namaz kılan Zeynep Işık, oğlunun evden hızlı bir şekilde çıktığını duyduktan sonra peşinden koştu. Oğlunu bir daha göremeyen acılı anne, 34 aydır oğlundan gelecek güzel bir haberi bekliyor. Emniyet güçlerine ve adli makamlara başvurduklarını söyleyen anne Işık, artık evladından ümidini kestiğini söyledi. Işık, oğlunun kaybolmasından sonra yataklara düştüğünü dile getirerek, oğlunun en mutu gününde kaybolduğunu belirtti. Anne Işık, "Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Oğlumun sadece kemiklerini istiyorum. Getirsinler bari mezarı olsun" dedi.

ÇORBASI TABAKTA KALDI, KENDİSİ KAYBOLDU

Oğlunu o gece mutlu gördükten sonra içine şüphe düştüğünü ifade eden Işık, "Oğlum hazırladığım çorbayı içmeden evden ayrıldı. O gün bugündür oğlumu görmüyorum. Yemek kaldı tabakta. O günü, dün gibi hatırlıyorum. Çok neşeliydi. Şimdiye kadar öyle görmemiştim. Oğlunun mutlu olduğunu gördükten sonra bir namaz kıldım. Oğlumu bir daha görmeyeceğim diye içime bir şüphe düştü. Arkasından koştum. Oğlum 'yemeğimi koy oraya gelirim' demişti. Gitti bir daha gelmedi. 34 aydır güzel bir haber bekliyorum" diye konuştu.

"HER SABAH BİR UMUTLA UYANIYORUZ"

Baba Ahmet Işık (56), oğlundan haber alamadıktan sonra polise başvurduğunu, ama şimdiye kadar bir sonuca ulaşamadıklarını vurguladı. Oğlunun hayatından şüphe ettiğini dile getiren Işık, "Devletten, oğlumun ölü ya da diri bulunmasını istiyorum. 2,5 senedir kendisinden haber alamıyoruz. Her gün sokaklarda arıyoruz. Bir türlü evladıma ulaşamadım. İnşallah gelir diye her sabah bir umutla uyanıyoruz" şeklinde konuştu.

Onur Işık'ın kardeşi Selim Işık (32), ise abisini en son berberde tıraş olduktan sonra gördüğünü, o andan itibaren kendisini hiç göremediğini dile getirdi. Abisiyle sohbet ettikten sonra berberden ayrıldığını ifade eden Işık, "Çok mutluydu. Yüzü gülüyordu. Kaybolduğunu anladıktan sonra ertesi gün sabahtan itibaren aramaya başladık. Çevredekilere sorduk. O günden sonra kimse görmediğini söyledi. 34 ay her gün her gece aklımızdan çıkmıyor. Her gün etrafa bakıyoruz. Araştırıyoruz. Bir sonuç çıkmadı hala" ifadelerini kullandı.

Oğullarının albümdeki fotoğraflarına bakarak mutlu bir haber bekleyen Işık ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber