İstanbullu öğretmene büyükşehir tazminatı

Haber Giriş : 12 Eylül 2005 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman, sendika üyeleriyle birlikte İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Yurtman, eğitimin önünde birikmiş sorunların çözülmesi için yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını, son iki yılda genel bütçeden Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine ayrılan payın birinci olmasının da sorunların çözülmesinde önemli bir adım olarak gördüklerini söyledi.

Yeni eğitim yılıyla birlikte yeni müfredatın da uygulamaya konulacağını belirten Ahmet Yurtman, şunları söyledi:

'Yeni müfredatın başarılı olması için öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerinin yanında, özellikle maaşlarının da takviye edilmesi gerekir. Maddi ve manevi yeterliliği olmayan öğretmenin, öğrencisi de istenilen başarıyı elde edemeyecektir. Özellikle maaşının yüzde 68'i kira ve ulaşıma giden İstanbul'daki öğretmenin geçinebilmesi için ikinci bir işte çalışması kaçınılmazdır. Öğretmen sadece öğretmenliğini yapmalıdır. Bunun için İstanbul'da görev yapan öğretmenlerimize büyükşehir tazminatı ödenmelidir. Öğretmenlerin maaşlarını aldıkları bankalardan anlaşmayla alınan paralar öğretmenlere dağıtılmalıdır.'

KADROYA ALINSINLAR

Ahmet Yurtman, öğretmen açığının kapanması için alınan 20 bin sözleşmeli öğretmenin normal kadroya alınmasını da istedi. Uzman ve başöğretmenlik statüsünün hizmet yılı esas alınarak yeniden düzenlenmesi, sicil affının, sonuçlarıyla birlikte acilen çıkarılması, mahkeme kararı olmadan, atılan öğretmenlerin görevlerine dönmelerinin sağlanması, meslek liselerinde idarecilerin tatil günlerinde yaptıkları görevle ilgili hak mağduriyetlerinin giderilmesi, meslek liseleri ve düz liseler arasındaki katsayı adaletsizliğinin düzeltilmesi ve hizmetli ile memurlara toplu taşıma araçlarında indirimli seyahat hakkı tanınmasını isteyen Yurtman, ildeki derslik sorununa da dikkati çekti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber