Bayburt Ulu Camii'nin etrafı açılarak gün yüzüne çıkarılacak

Bayburt'ta restorasyon çalışmaları devam eden Selçuklu dönemine ait tarihi Bayburt Ulu Camii, yanından geçen yol seviyesi düşürülerek yeniden gün yüzüne çıkarılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayburt Belediyesi tarafından yapılmakta olan Kurtuluş Caddesi'nin yol seviyesi 1,5 metre aşağı çekilecek. Böylece, tarihi Ulu Cami'nin hem doğal güzellikleri ortaya çıkarılmış, hem etrafı açılıp yağışlı havalarda zeminde yaşanan sıkıntı ortadan kaldırılmış olacak.

Ulu Cami çevresindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu, ?Restorasyon çalışmalarının devam ettiği camimizde belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirerek, burada çevre düzenleme çalışmalarını başlattık. İlk olarak cami duvarlarının su çekmesini önlemek amacıyla tarihi camiye zarar vermeden duvar kenarında belediyemiz iş makineleri tarafından yaklaşık 4 metre derinliğinde kazı çalışması yapıldı. Daha sonra cami duvarının bitişiğine yine duvar örülecek. Ardından membran yalıtımla yeni örülen duvar kaplanarak, caminin su çekmesi önlenecek. En son olarak da kazılan çukura drenaj borusu döşenecek. Kodunu yaklaşık 1,5 metre indirdiğimiz yol üzerinde de kaldırım ve asfalt çalışmalarını tamamlayarak, Kurtuluş Caddesi'ni vatandaşımızın hizmetine sunacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber