İmece usulüyle köy camisi ve okulunu bakımdan geçirdiler

Söke ilçesine bağlı Avşar köyünde bir araya gelen köylüler, kamu kaynaklarından hiçbir yardım almadan köy camisi ve okulu imece usulüyle tadilattan geçirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avşar Köyü Muhtarı Kerim Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy camisi ve okul tadilatı için köydeki vatandaşların ve hayırsever vatandaşların örnek bir işbirliği sergilediklerini ifade etti.

Köy camisi ve okulunun, kamu kaynaklarından destek almadan toplam 50 bin lira tutarında harcama ile tadilattan geçirildiğini kaydeden Uyanık, "Cami ve okulumuz pırıl pırıl oldu. Öğrencilerimizin başarılı olabilmesi için onlara güzel bir fiziki mekan sunduk. Okulumuza 300 metrekarelik çatı yaptık" dedi.

Uyanık, köy okullarında sadece kendi köylerinden çocukların değil Yeşilköy, Köprüalan ve Karakaya köylerindeki öğrencilerin de eğitim öğrenim gördüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"Okulumuzdaki öğrencilerin başarısı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Ödüller koyarak öğrencilerimizi özendiriyoruz. Yıl sonlarında, Çanakkale, Anıtkabir ve Bodrum gezileri düzenliyoruz. Bugüne kadar yaptığımız uygulamalar bizleri haklı çıkardı. Bu sene 1 öğrencimizi Anadolu öğretmen lisesine, 7 öğrencimizi Anadolu lisesine ve diğerlerini de meslek liselerine gönderdik. Eğitimde başarımızı üst düzeye çıkardık. Önümüzdeki yıl da bu başarıyı tekrarlamak hedefindeyiz."

Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Gökmen Şireci

Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber