Elmadağ'da yapılan festivalde yöresel ürünler tanıtıldı

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Yöresel Ürünler Ve Kültürü Tanıtım Festivali büyük ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festivalde Elmadağ yöresine ait el işleri, yöresel kıyafetler, yemekler, ilçeye has elma ve organik olarak yetiştirilen diğer ürünler tanıtıldı.

Her yıl şenlik ve eğlence havasında geçen festival son günlerde yaşanan şehit olaylarından dolayı konser ve eğlence bölümleri iptal edilerek daha çok kültür tanıtımı şeklinde gerçekleşti. Festival şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla başladı. Mehteran konseri ve ardından festivalde kısa konuşmalar yapıldı.

Festivale Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ilçe Kaymakamı Resul Kır, Belediye Başkanı Gazi Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri stantları tek tek gezerek, Elmadağ ilçesine has organik ürünlerin tadına baktı. Festivalde en çok ilgi çeken Elmadağ kültürünü yansıtan tarihi yüzyıllar öncesine dayanan cicim kilimleri ve Türkiye'de sadece Elmadağ ilçesinde yapılan 'tavşan öldüren' diye adlandırılan tandır ekmeğiyle yapılan tirit yemeği oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber