Elazığ KOSGEB'den dolandırıcılık uyarısı

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Elazığ Hizmet Merkezi, işletme sahiplerini kurum adını kullanarak yapılmak istenen dolandırıcılığa karşı uyardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Müdürü Ömer Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı şahısların ilde faaliyet gösteren işletme sahiplerini KOSGEB adına telefonla arayarak 'KOSGEB'den hibe destek kredisi çıktı. Belli ücret karşılığında dosya ve belgeleri göndereceğiz. Bu evrakların doldurularak KOSGEB'e iletilmesi halinde desteklerden yararlanabileceksiniz. Bedeli karşılığında KOSGEB Destekleri ile ilgili broşür, kitap, doküman gibi materyaller gönderecekler' veya 'KOSGEB'in destek ve kredilerini belli bir komisyon karşılığında çıkaracağız' gibi asılsız ve gerçeğe uygun olmayan beyanlarla işletmeleri yanılttıklarının ve yüksek miktarlı parasal taleplerde bulunduklarının tespit edildiği kaydetti.

KOSGEB tarafından Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler'e (KOBİ) ve girişimcilere verilen kredi ve destek programlarının öncelikle Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve basın yayın organları ile duyurulduğunu vurgulayan Erdoğan, KOSGEB İdare Başkanlığı'nın destek ve hizmetlerini menfi yönde etkileyen bu tür yanlış beyanlara ve dolandırıcılık girişimlerine itibar edilmemesini istedi.

Erdoğan, KOSGEB adını ve logosunu kullanarak KOBİ'leri dolandırmak isteyen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa

Yayıncı: Önder Felek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber