İETT zammı mahkemelik oldu

Haber Giriş : 13 Eylül 2005 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖDP İstanbul İl örgütü, kentte toplu taşıma tarifelerinde yeniden düzenleme yapılması kararının iptali istemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Bahçelievler'deki Bölge İdare Mahkemesi önünde toplanan partili yaklaşık 20 kişilik grup, ''Toplu ulaşım kar alanı değildir'' ve ''İETT zamları geri alınsın'' yazılı dövizler açtı. Burada basın açıklaması yapan ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal, ''Yasal yollara başvurmak için toplandıklarını'' söyledi. Tutal, ''Bundan 18 gün önce İETT zamlarının geri alınmasıyla ilgili 100 bini aşkın imzayı Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettik. Bu konuya ilişkin İETT Genel Müdürlüğü'nün bize verdiği yanıtta zamların
geri alınacağı hususunda herhangi bir bilgi mevcut değildir. Bu nedenle haklarımızı yasal düzlemde aramaya karar verdik'' dedi. Daha sonra Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) İETT'nin toplu taşıma tarifelerinde yeniden düzenleme yapılması kararı hakkında, ÖDP İstanbul İl Örgütü ve İl Başkanı Sinan Tutal adına hazırlanan ''yürütmenin durdurulması'' istemli iptal davasının dilekçesi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber