Kürtçe yetenek yarışması elemeleri yapıldı

EMRAH DOĞRU | MUŞ - 25.09.2012 12:03 Kuzey Irak'ta yayın yapan Zagros TV tarafından düzenlenen ve daha önce Türkiye'nin birçok ilinde de yapılan Kürtçe yetenek yarışması Min Ciyawazim (Ben farklıyım) elemeleri Muş'ta da başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Kültür ve Sanat Merkezi salonunda yapılan yarışmaya katılan farklı yaşlardaki kadın ve erkekler, oluşturulan jüri önünde hünerlerini sergiledi. Yarışmacılar, ön elemeyi geçip İstanbul'daki finale katılabilmek için mücadele etti.

Yarışmayla ilgili bilgi veren Koordinasyon Sorumlusu İsa Arslan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek, elemelerin çekişmeli geçeceğini söyledi. İstanbul, Diyarbakır, Mardin ve Batman'ın ardından Muş'ta yapılan yarışma elemelerinin toplamda 26 hafta süreceğini belirten Arslan, ?Birçok ülkede yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlayan benzer yarışmalar yapılıyor. Bu yetenek yarışmaları artık Kürtçe olarak da izleyicilerin karşısına çıkacak. Yarışmanın amacı, Erbil'den İstanbul'a bir 'kültür köprüsü' oluşturmaktır.? dedi.

Yarışmaya, her yaştan vatandaşın başvurabileceğini ifade eden Arslan, ?Müzik, akrobasi, oyunculuk, dans, sihirbazlık, spor, hayvan eğitimi gibi alanlarda akla gelebilecek seyirlik her yeteneğe sahip olanlar yarışacak.? diye konuştu. Arslan; Van, Doğubayazıt, Siverek ve Mersin'de devam edecek olan ön eleme yarışmalarının finalinin ise İstanbul'da yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber