İEÜ'de yeni yılın ilk dersini İtalya eski Başbakanı Prodi verdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)'nin yeni akademik yılı açılışında ilk dersi, İtalya eski Başbakanı Prof. Dr. Romano Prodi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşi Flavia Franzoni ile birlikte İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş'ın davetlisi olarak İzmir'e gelen Prodi, 20 ve 21. yüzyıllarda dünyada yaşanan değişimleri anlattı. Ayrıca EXPO 2020 adaylığında İzmir'i destekleme sözü de verdi.

Akademik yıl açılış konuşmasını yapan Demirtaş ise İEÜ'nün dünya üniversitesi olma yolunda adımlar attığını, Bologna sürecini tamamladığını söyledi. Üniversitenin 6 bin 500 öğrencisine teşekkür eden Demirtaş, ?Elbette kendinize iyi bir gelecek oluşturmak için buradaki eğitiminizi sürdüreceksiniz ama girişimci olmayı hedefleyin. Araştırın, küresel bakışa sahip olun. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve gelişmesi için katkı koyun. Atatürk'ün çizdiği aydınlık yolda, güvenle geleceğe ilerleyin. İhtiyacınız olan her şeyi vermeye çalışıyoruz, çalışacağız.? dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Mütevelli Heyeti Başkanı Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu, Prof. Dr. Prodi'ye onursal doktora unvanı takdim etti. Törenden sonra öğrencilere verdiği ilk derste Romano Prodi ise Türkiye'nin AB üyeliği konusunda acele etmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye ile AB'nin nişanlı olduğunu, evliliğin olması için nişanlılığın iyi geçmesi gerektiğini kaydeden Prodi, şunları kaydetti: "Ben her zaman Türkiyenin AB'ye ye üye olmasını destekledim ancak yavaş olmalısınız, çünkü bu büyük bir süreç. Hedefinizi gerçekleştirmek için doğru adımlar atmalısınız. Şu an çeşitli durumlar bakımından çok hazır değiliz. Fransızlar, referandum yapma kararı almıştı. Avrupa ile tarihi bir bağınız var. Ekonomik ilişkiler bakımından da iyi devam ediyoruz. Birbirimize iyi davranmalıyız. Sadece ekonomik değil, kültürel bakımdan da ilişkilerimizi geliştirmeliyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber