Bursa'da 150 bin aboneye kesintisiz enerji sağlayacak trafolar hizmete girdi

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ, Bursa'da yer altına alınan ve iyileştirmesi yapılan 20'den fazla yeni trafo merkezini aynı anda devreye aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan çalışma ile 150 binden fazla aboneye kesintisiz ve kaliteli enerji verildi.

Güney Marmara Bölgesi'nde 2,5 milyona yakın müşterisine elektrik dağıtım hizmeti sunan Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ, Bursa genelinde yatırımları ve planlanan çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısı iki aşamalı olarak gerçekleşti. UEDAŞ Genel Müdürlüğünde gerçekleşen ilk bölümde Mehmet İslamoğlu yatırımları paylaştı. 2012 yılında dağıtım bölgesinde yaklaşık olarak 150 milyon TL yatırım yapacaklarını anlatan İslamoğlu şunları kaydetti: "Şu anda Bursa'nın birçok bölgesinde yatırım çalışmalarımız tüm hızı ile sürüyor. Şu an itibari ile planladığımız 206 trafonun 76'sında enerji dağıtımına başladık. Diğer bölgelerde çalışmalarımız devam ediyor. Birçok trafo için kablolar döşendi. Sadece trafoları yerleştireceğiz. Kasım ayı sonunda tüm trafoları yerleştirmiş olacağız. Böylece Bursa'nın gelişmekte olan bölgeleri ile çok eski bölgelerindeki sorunları çözmüş olacağız. Elmasbahçeler, Merinos, Millet Mahallesi, Yunusemre Mahallesi, Ertuğrulkent, Demirci, Üçevler gibi birçok bölgede çalışmalarımız tamamlandı. Bazı bölgelerde küçük çaplı iyileştirmeler var. Yıl sonunda hedeflerimizi tamamı ile gerçekleştirmiş olacağız. Şu ana kadar 152 bin metrenin üzerinde kablo döşedik. Yıl sonu itibari ile 250 bin metrenin üzerinde bir kablo döşemiş olmanın planını yapıyoruz. Yeni yapılan trafolar ile 154 bin 300 aboneye kaliteli ve kesintisiz enerji vermiş olacağız."

Basın mensuplarının bilgi güncelleme ile ilgili sorularına da cevaplandıran Mehmet İslamoğlu, ?Bilgi güncelleme ile ilgili bazı tüketici dernekleri yanlış yönlendiriyor. Biz abonelerimizin bilgi güncellemesinden herhangi bir bedel talep etmiyoruz. Vatandaşlarımızın bilgilerini 45 gün içinde güncellemesini istiyoruz. Eğer güncelleme olmaz ise cezai şartı ifade ediyoruz. Vatandaşlarımız ayrıca bilgi güncellemesini web sayfamız üzerinden de yapabilirler. Bu tamamen kanun ve yönetmelikler ile belirlenmiştir. TC kimlik numaraları artık tüm işlemlerde zorunlu olmuştur.? dedi.

Basın toplantısının ikinci kısmında ise basın mensupları ile birlikte Ertuğrulkent'te bulunan trafo merkezine geçildi. UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ve UEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mesut Efe'nin trafoya enerji vermesi ile birlikte Bursa'nın çeşitli yerlerinde bulunan 20'nin üzerinde trafo merkezi aynı anda devreye alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber