2 milletvekili daha ANAP yolunda

Haber Giriş : 14 Eylül 2005 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS büyük bir ihtimalle, yeni yasama dönemine 3 parti grubuyla ?merhaba' diyecek. CHP'nin olağanüstü toplanmaya yönelik çağrısı olumlu karşılanmazsa TBMM en erken 1 Ekim'de toplanacak Meclis'te, ANAP'ın planı grup kurabilmek. Şu anda 17 milletvekili olan ANAP'a Bağımsız Bayburt Milletvekili Ülkü Güney ile Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan'ın katılması bekleniyor. Böylece ANAP, bir sandalyeye daha ulaştığında grubunu kuracak.

Amaç Meclis'te etkin olabilmek

ANAP'nın, TBMM'de 20 sandalye sayısına ulaşmasıyla Meclis'te yeni bir grup daha kurulmuş olacak. Böylece ANAP, Meclis Başkanlık Divanı'nda İdare Amirliği veya Katip üyelik alacak. ANAP grup kurması halinde,15 kişilik TBMM Başkanlık Divanı'nda da bir üye ile temsil edilecek. Bu durumda ANAP'a bir Meclis İdare Amirliği veya Katip Üyelik verilecek.

Şirin Grup Başkanvekili olacak

ANAP'ın Meclis'te grup kurması halinde, ANAP lideri Erkan Mumcu'ya makam odası verilmesi gerekecek. ANAP'ta Grup Başkanvekilliği'ne ise İstanbul Milletvekili Emin Şirin'in getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. ANAP'a katılması beklenen milletvekilleri arasında CHP'den kopacak bazı isimler de sayılıyor. CHP'den istifa ederek ANAP'a katılması beklenen milletvekillerinin, CHP'nin Ekim'de yapılacak olağan kongrenin ardından partiden kopmaları bekleniyor.

ANAP'ın değişikliğe itirazları var

Anayasa'da reformlara imza atmaya çalışan AK Parti'nin üzerinde çalışmayı sürdürdüğü anayasa değişiklik paketinde ise Meclis'te grup sayısının 40 milletvekiline çıkması yönünde madde olduğu belirtiliyor. Değişiklik yapılırsa, Meclis Başkanvekillikleri, Komisyon Başkanlıkları ve Komisyon Üyeliklerinin dağılımı değişecek. Anayasa ve içtüzük değişikliğine en fazla tepkiyi ANAP gösteriyor. ANAP kurmayları, ?Bizim grup kurmamızın önüne geçmek için böyle bir yola başvuruluyor. Ancak bu değişkliğin TBMM'de kabul edilmesi mümkün değil. Milletimiz müsade etmez' eleştirisinde bulunuyor

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber