Samsun Valisi: Bakanlar Kurulu kararı gereği dere yatağındaki evler yıkılacak

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, geçtiğimiz ağustos ayındaki sel felaketinde zarar gören Elmaçukuru, Aslandamı, Kasnakçımermer ve Asmaçam köylerinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Aksoy, Canik'te ölümlere neden olan Yılanlıdere'nin ıslahının DSİ ile ortaklaşa gerçekleştirileceğini belirterek, " Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda dere yatağındaki riskli evleri yıkacağız. Kentsel dönüşüme önem vereceğiz." dedi.

Samsun'da yaşanan sel felaketlerinden etkilenen köyleri ziyaret eden Aksoy, ?Ağustos ayında meydana gelen Elmaçukuru, Aslandamı, Asmacam, Kasnakcımermer köylerinin etkilediği selin zararlarını büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Ancak sel yollarda büyük hasarlar meydana getirdi. Özel İdare, DSİ, karayolları, belediyelerimiz ve vatandaşlarımızın yaptığı ortak çalışma ile zarar gören yollarımızın üçte ikisi onarıldı. Onarılamayacak durumda olan yolların yerine ise yenileri açıldı ve halkın mağduriyeti büyük ölçüde giderildi. Yolların tamamını hizmete açacağız. Bunları yapmak için elimizden gelen yardımı yapacağız. Bazı konularda yapılan itirazlar gerekli makamlarca değerlendirilecek. Toplumun menfaati kişilerin menfaatinden üstündür. Yapılan itirazlar yasal yollarla halledilir.? şeklinde konuştu.

Sel sonrası büyük zarar gören elektrik hatlarının düzeltileceğine dikkati çeken Vali Aksoy, Canik ilçesinde yaşanan selde 4 milyon 300 bin lira, Atakum ilçesinde yaşanan selde ise 1 milyon 200 bin liralık yardım yapıldığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Samsun'da yağan yağmurlar sonucu TOKİ Kuzeyyıldızı Konutları'nda ölümlere yol açan Yılanlı Dere'nin, ıslah çalışmasını DSİ ile yapacağız. Yapılan ortak çalışma ile su basma riski olan evler yıkılacak ve kentsel dönüşüme başlanacak. Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda riskli evleri yıkacağız. Kentsel dönüşüme önem vereceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Riskli yerler mutlaka yıkılacak.?

Aksoy daha sonra Ozan, Dereler, Çamaltı köylerinde halkın sorunları dinledi. Bafra ilçesine bağlı Asmaçam ve Kasnakcımermer köylerine giderek vatandaşlarla sohbet etti, istek ve şikayetlerini not aldı. Bafra Kasnakcımermer grup yolunda incelemelerde bulundu. Vali Hüseyin Aksoy daha sonra Türkiye'de 10 adet olan ve bir tanesi Atakum ilçesi Şenyurt köyünde bulunan Meteoroloji Radarı' istasyonunda incelemelerde bulundu yetkililerden bilgi aldı.

Vali Hüseyin Aksoy'un yaptığı çalışma gezisine Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Meteorololji 10 Bölge Müdürü Murat Asar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Özcan eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber