Hanak Selamverdi Camii ibadete açıldı

Ardahan'ın Hanak ilçesinde beş yıl önce yapımına başlanan Merkez Selamverdi Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007'de çıkan bir yangın sonrasında tamamen yanarak kullanılamayacak hale gelen Selamverdi Mahallesi Camii aradan geçen beş yıl içerisinde ilçe halkının ve hayırsever vatandaşların katkıları ile inşası tamamlanarak düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Hanak Müftüsü İsmail Hatipoğlu, 2007 Nisan ayında göreve gelmesiyle birlikte ilçenin eksiklikleri tespit edilerek 5 yıllık görev süresinde görülen eksiklerin giderilmeye çalışıldığını söyledi. Hatipoğlu, "Din hizmetlerinin layıkıyla icra edilebilmesi için fiziki altyapının oluşturulması büyük önem arzetmektedir. Peygamber Efendimiz (SAV) Mekke'den Medine'ye hicret ettiğinde ilk yaptığı icraatlardan biri ibadetlerin yapılacağı bir mescit ve ailesinin ve kendisinin kalacağı bir ev inşası olmuştur. Bu vesile ile bizler de buralarda din hizmetlerini gereği gibi yerine getirme adına eksik olan fiziki altyapı işlerine girdik. Görev sürem içerisinde sekiz adet lojman ve üç cami inşaatı tamamlandı. Bunun yanı sıra 17 yıl kapalı kalan ilçenin tek Kur'an kursunun imarı yapılarak yeniden hizmete açıldı ve buna ilaveten üç kuran kursu daha açıldı. Bu işlerin yapılmasında parasal zorluklarla karşılaştık. Yeri geldi Türkiye turuna çıktık. Tanıdığımızdan, eşten dosttan paralar toplayarak elimizden geldiği kadarıyla hizmetlerde bulunmaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban da caminin yapılış serüvenine dikkati çekerek, "Burası daha önce kağnılarla getirilen taşlarla yapılan bir cami idi. 2007'de soğuk bir kış günü sabahleyin kalktığımızda bir yangın ihbarıyla uyandık. Sonunda bu caminin kullanılamayacağı tespit edildi. Başta sayın müftümüz İsmail bey böyle bir projeyi düşünüp Hanaklıların ve il dışındaki diğer hayırseverlerin de desteğini alarak böyle modern bir camiyi ilçemize kazandırdılar. Dışarıdan gelen misafirlerimizi burada ağırladığımız zaman biz mutlu olacağız. Rahatsız olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber