Geçiçi işçiler, kurayla belirlendi

Türkiye İş-Kurumu'nun yürüttüğü Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Milli Eğitim'de istihdam edilmek üzere 9 ay süreyle çalışacak işçiler, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl genelinde temizlik işlerinde çalışmak üzere 580 kişinin belirlenmesi için kura çekimi Adıyaman Merkez Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Yoğun katılımın olduğu kura çekimini vatandaşlar heyecanla bekledi. Kurada isimleri çıkanların sevinçleri yüzlerinden okunuyordu. 580 kişinin 1 Ekim'de göreve başlayacağı öğrenildi.

TYÇP, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan programlar olan TYÇP'ler İŞKUR tarafından ülke çapında uygulanmakta. Adıyaman İş-Kur Müdürü Ramazan Tatar, TYÇP'yle birçok kuruma işçi verdiklerini belirttikten sonra bu çalışmalarının devam edeceğini söyledi. 8 Eylül'de yapılması planlanan kura çekimi ertelenmişti. Ertelenen kura çekimi bugün gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber