10 yıllık 'Trafik Güvenliği Eylem Planı' hayata geçiriliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre, her yıl dünyada 1.250.000'in üzerinde insan trafik kazalarında hayatını kaybetmekte, 50.000.000'dan fazla insan da yaralanmakta veya sakat kalmaktadır.

Sayın Başbakanımız tarafından imzalanarak 31 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren, ?Trafik Güvenliği Eylem Planı?nda ?Tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerin öncesinde ve dönem içerisinde gerekli tedbirler alınacak, denetimler arttırılacak, bilişim teknolojisi araçları ve diğer duyuru ve bilgilendirme yöntemleriyle toplum bilgilendirilecek, kaza oranlarındaki değişim dikkatle takip edilecektir? denilmektedir. Tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerde tarım araçlarının trafikteki yoğunluğu artmakta ve bu bölgelerde özel önlemler alınması gerekmektedir.

10 yıllık ?Trafik Güvenliği Eylem Planı?nı hayata geçirmek amacıyla bir dizi çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalardan birisi de traktör ve karayolunu kullanan tarım araçlarının güvenli kullanımı ve teknik eksikliklerinin giderilmesi konusudur.

Bu doğrultuda, ilgili kurum, kuruluş, üniversite, sivil toplum kuruluşu ve özel sektörün katılımıyla, 27-28 Eylül 2012 tarihinde Ankara Hilton Otel'de ?Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı' çalıştayı yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber