'Gediz Üniversitesi dünya markası olacak'

Gediz Üniversitesi, dördüncü eğitim yılına başladı. Seyrek'teki kampüste, İzmir'in tanınmış simalarını buluşturan açılış töreninde konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, yaptıklarını ve yeni yatırım planlarını anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz'i kuran eğitim gönüllüsü hayırseverlerle, ?5 yılda, 5 yıldızlı kampüs, 5 bin öğrenci, 5 yıldızlı eğitim? hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Kavuk, ?Bu hedefi büyük ölçüde gerçekleştirdik. Dünya standartlarında kampüs kurduk, dördüncü yılda 4 bin öğrenciye ulaştık. Şimdi hedeflerimiz yine büyük; önümüzdeki beş yıla bakıyoruz ve dünya üniversitesi Gediz'i görüyoruz.? dedi.

Mevcut kampüsü büyütüp daha donanımlı hale getirerek, kalite çıtasını yukarıya taşıyacaklarını söyleyen Kavuk, "Diğer yandan Çiğli'ye merakla beklenen hastane, tıp ve diş hekimliği fakültelerinin yer alacağı ikinci kampüsü kurma hazırlığındayız. Bu projemizi, önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçireceğiz. Hepsinden önemlisi, her yıl daha çok yabancı öğrenciyi ve akademisyeni ailemize katacağız. Şu an lisans öğrencilerimizin yüzde 10,5'i yurtdışından; bu oran yüzde 20'yi bulacak, burada da beklentimiz yüksek. Tüm bunlara yeni araştırmaları ve buluşları da eklediğimizde Gediz, insanlığa hizmet eden dünya üniversitesi olacak.? şeklinde konuştu.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de dünyanın her yerinde çalışabilecek gençler yetiştirdiklerine dikkat çekerek şunları söyledi: ?Rekabet giderek ağırlaşıyor, teknoloji süratle ilerliyor. Başarmak için bu hıza ayak uyduracak donanıma sahip olmak gerekiyor. Öğrencilerimizden kariyer planlarını ülkemizle sınırlı tutmamalarını, her ülkede çalışabilecek özelliklere ve özgüvene kavuşmalarını istiyoruz.?

Açılış töreninde daha sonra öğrenci gelen ülke sayısının 60'a yaklaştığı Gediz'de yabancı gençleri temsilen, Tacikistan'dan Farzona Abidova ve Nijerya'dan Ebubekir Muhammed kürsüye çıktı. Türkçe konuşan Farzona ve Ebubekir, Türkiye'yi ikinci vatanları olarak gördüklerini belirterek, ?Kolları bütün dünyaya uzanan dev bir aile gibiyiz. Bize başarı ve sevgi dolu bu sıcak ortamı sağlayanlara teşekkür ediyoruz.? dedi.

Üniversitenin yeni öğretim yılında ilk dersi ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş verdi. Güneş, günümüzde kullanımı giderek artan akıllı teknolojinin dayanağı olarak gösterilen esnek (bulanık) mantığı anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber