Deprem felaketi Van için büyük bir fırsata dönüştü

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katılımı ile Kalecik mevkiinde evi ağır hasar görmüş depremzedeler için yaptırılan 2 bin 170 adet konutun kura çekimiyle ilgili bir değerlendirme yapan Bilici, törenin büyük bir coşku içinde geçtiğini anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, deprem felaketinin Van için büyük bir fırsata dönüştüğünü, Van ve Erciş'e deprem konutları için yapılan toplam yatırım bedelinin 2 milyar 248 milyon 120 bin lira olduğunu belirterek ?Bütün imkanları Van halkı için seferber eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Van halkı adına teşekkür ediyorum? dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katılımı ile Kalecik mevkiinde evi ağır hasar görmüş depremzedeler için yaptırılan 2 bin 170 adet konutun kura çekimiyle ilgili bir değerlendirme yapan Bilici, törenin büyük bir coşku içinde geçtiğini anlattı. Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda noter huzurunda çekilişi yapılan törende, hak sahibi olan İskele, Abdurrahman Gazi, Seyrantepe, Şemsibeyi, Selimbey, Yalı ve Vali Mithatbey sakinlerinin evlerine kavuştuğunu ifade eden Mustafa Bilici ?Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Van halkına söz verdiği doğrultuda konutların Eylül ayı sonu itibariyle hak sahiplerine teslim edilmeye başlanması büyük bir mutluluk olmuştur. Bölgenin iklim şartları ve ağır geçen kış şartlarına rağmen konutların 11 ay gibi kısa bir sürede deprem yönetmenliğine uygun olarak hazırlanması ve yapılması büyük bir özveri ile gerçekleşmiştir. Bu dünyada bir ilktir ve örnek olacak çalışmadır. Bugün itibariyle 15 bin 323 konut teslim aşamasına gelmiş, 2 bin 148 konutun da inşaatının devam etmektedir. Toplamda depremden sonra TOKİ marifetiyle Van'da üniversite konutları dahil 17 bin 967 konutun yanı sıra 30 okul, 27 cami, 10 ticaret merkezi ve 17 büfe yapılacaktır? dedi.

Bilici, Van ve Erciş'e deprem konutları için yapılan toplam yatırım bedelinin 2 milyar 248 bin 120 lira olduğunu, deprem felaketinin Van için büyük bir fırsata dönüştüğünü belirterek ?Bütün imkanları Van halkı için seferber eden, yatırımların yakın takipçisi olan Başbakan Recep Tayyip Edoğan'a Van halkı adına teşekkür ediyorum? diye belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber