Valilik ve özel idareler tesis kurmayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2005 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, turizm bölgelerinde valilik ve özel idarelerin tesis kuramayacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Düzce'ye geldi. Bakan Koç, ilk olarak Kaynaşlı İlçesi Topuk yaylası ve göletinde incelemelerde bulundu. Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve partililerle birlikte Topuk yaylasına çıkan Bakan Koç, burada açıklamalarda bulundu. Bakan Koç, Türkiye'nin akıl almaz güzellikleri olduğunu ifade ederek, "Topuk yaylası da bunlardan biri. Turizm ve kültür açısından keşfedilmemiş bir yer. Biz bir hamle başlattık, ülkemizin her tarafından bir destinasyon içinde değineceğiz. Benim her zaman söylediğim bir şey var. Bu temel bir gerçektir. İsterse cennetiniz olsun ama oraya ulaşım yoksa, cennetin içinde konaklama tesisi yoksa, orası bir hiçtir. Devlet olarak görevimiz olan alt yapı ve yollar bizim meselemiz gerisi müteşebbislere kalıyor. Bundan sonra valilik, özel idareler tesis kurmayacak" dedi.

Bakan Koç, önümüzdeki ay başlayacak olan Ramazan ayında, İslam dünyasını İstanbul'a beklediklerini belirterek, "Ramazan'da İstanbul diyoruz. İslam dünyası ve
Türkiye Cumhuriyetleri'ne hitap eden, tüm Türkiye'de çalışmalar başlattık. Ramazan ayını İstanbul'da geçirin. Bu konuda İstanbul'u pilot bölge olarak aldık. İstanbul'un bütün dünyada olduğu gibi İslam dünyasında da ayrı bir yeri var. İstanbul'un tanıtımı için büyükşehir, gerek ilçe belediyelerimiz, vilayetimiz, il Kültür Müdürlüğümüz ve genel müdürlüğümüz çalışmaktadır. Böyle bir destinasyon çalışması başlattık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber