Gaziantep'te tutkal fabrikası alev alev yandı

Gaziantep'teki 3. organize sanayi bölgesinde büyük bir yangın çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa sürede bütün fabrikayı saran alevler, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yaklaşık 2 buçuk saatte kontrol altına alındı. Yangın sonucu büyük maddi hasar meydana geldi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmaması sevindirdi.

Tutkal imalatı yapan Mengüç Kimya isimli fabrikada, saat 00.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Tutkal üretilen kazanda gerçekleştiği düşünülen patlamanın ardından çıkan yangın kısa sürede tüm fabrikayı sardı. İçeride bulunan yaklaşık 12 işçi de yangın çıkar çıkmaz fabrikayı boşalttı. Olaydan sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, 22 araç ve 75 personelle yangını söndürmeye çalıştı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren çalışma sonrasında yangın tamamen kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarına başlayan itfaiye ekipleri, zaman zaman zehirlenme tehlikesine karşı ayran içti. Sağlık ekiplerinin de hazır beklediği olay yerine fabrika sahibi ve işçiler de geldi. Firma sahibi Kasım Mengüç'ün ağabeyi Cevdet Mengüç, ?Biz evimizdeydik. Fabrikada yangın çıktığını söylediler. İtfaiye de gelmişti. Biz burada halıcılar için tutkal üretimi yapıyoruz. Yangın bir kimyasal maddenin kıvılcımından çıkmış olabilir. İçeride 10-12 civarında da işçimiz vardı. Ama hepsi çıktı çok şükür? dedi. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber