Vekil sekreterleri için el kitabı: Dedikodu yapmayın, sırları paylaşmayın

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Sekreterliği, milletvekili sekreterleri için ilk kez özel bir 'el kitabı' hazırladı. Kitapta milletvekillerine sekreterlik hizmeti veren ikinci danışmanlar için yasama süreci ve idari teşkilat yapısının yanı sıra çeşitli konularda pratik bilgiler yer alıyor.

Sekreterlikte ne tür bilgilere ihtiyaç duyulduğu yapılan anketler ve yüz yüze görüşmelerle tespit edilirken, el kitabı ile milletvekili sekreterliğine bir standart getiriliyor. Amaçlarının 'TBMM'yi Türkiye'de en iyi kurum, dünyada en iyi parlamento yapmak' olduğunu vurgulayan Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, "Meclis'imizde yine bir ilk olma özelliği taşıyacak, aynı zamanda da bir kaynak doküman niteliğinde olan 'Milletvekili Sekreterinin El Kitabı' ile büyük bir eksiklik de gi­derilmiş olacak." diyor.

'İyi bir sekre­terde' aranacak 'kişisel ve mesleki nitelikler'in sayıldığı el kitabında, sekreterin dış görünüşü, karakter ve davranışlarının önemine işaret ediliyor. Kitapta, "Mesleğinin anlamını ve önemini bilmeli, dedikodulardan uzak durma­lıdır. Dedikodunun kendisine, kurumuna, çalıştığı yöneticiye zarar verebileceğini unutmamalıdır." deniliyor. Sekreterin 'kıyafeti kadar makyajına da dikkat etmesi' istenen kitapta, "Kadın sekreter­lerde aşırı makyaj iş ortamına uygun düşmez. Makyajı sade, abartıdan uzak olma­lıdır." ifadeleri kullanılıyor. 'Güler yüzlü olmak', 'nezaket ve görgü kurallarına uymak' gibi davranışların önemine dikkat çekilen kitapçıkta, sekreterin 'sır saklama' özelliğine özel olarak vurgu yapılıyor. 'Sekreter el kitabı'na göre telefon konuşmalarında dikkat edilecek hususlardan bazıları şöyle: Telefon, iki defadan fazla çalmadan açılmalı ve yanıt verilmelidir. Telefonda konuşma, tebessümle; normal, tatlı, yumuşak ve nazik bir ses tonu ile doğal biçimde yapılmalıdır. Konuşma sırasında, 'yaa, haa, hıı, şeyyy' gibi anlamı olmayan kelimeleri yapmacık ses ve sözcükler kullanmak­tan kaçınılmalıdır. Telefon açınca kesinlikle 'Alo!' denmemelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber