Bursa Hava Yolları uçuşa geçiyor

Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve BTSO ile değişik sektörlerden işadamlarının oluşturduğu Ortak Girişim Grubu tarafından yürütülen Bursa Hava Yolları´nın kurulmasına yönelik çalışmalar, sanayinin önde gelen isimleriyle paylaşıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin alt yapısının tamamlandığını, hayata geçmesi için önlerinde ciddi bir engelin kalmadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Hava Yolları´nın hizmete alınmasının ve uçuşlara devam etmesinin işadamlarının ilgisiyle paralel olduğunu söyledi.

Çelikpalas Otel´de konuya ilişkin verilen brifinge; Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı Celal Sönmez, Ortak Girişim Grubu Temsilcisi Hasan Çepni, SİAD başkanları ve işadamları katıldı.

PROJEYE SAHİP ÇIKIN

Brifingin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 yıldır süren ve son 6 ayda iyice olgunlaşan Bursa Hava Yolları´nın kurulmasına yönelik çalışmaların sonuçlanmasının işadamlarının elinde olduğunu ifade etti. Projenin herhangi bir kamu kurumunun değil Bursa´nın projesi olduğunu, işadamlarını da Bursa´nın temsilcileri olarak gördüklerini kaydeden Başkan Altepe, "İstiyoruz ki işadamları, kurulma aşamasına gelen bu havayolu şirketine sahip çıksın. Ortak olsun ve proje aidiyet kazanarak, rantabl şekilde yoluna devam etsin. Bu tür ciddi projeleri gerçekleştirmek zaten Bursalı işadamlarının alışık olduğu bir şey. Eskiden beri süregelen bu anlayışı bu projede de uygulamak, ortaklığı en güzel şekilde oluşturmak istiyoruz. Bu şekilde olay daha da sağlamlaşır ve işleyen bir sistem kurulmuş olur. Bu da Bursa, Bursa´nın şirketleri ve Türkiye ekonomisi için hayırlı sonuçlar doğurur" dedi.

Proje ortağı olan ve 22 Arap ülkesinin bir araya gelmesiyle oluşan Arap Turizm Birliği´nin kendileri için büyük şans olduğunu dile getiren Başkan Altepe, 2013 yılında Bursa´nın Arap turizmi için ana destinasyon olarak belirlenmesinin de yapılacak çalışmaya büyük değer katacağını ifade etti. Hedeflerinin bu projeye Bursalı sanayicileri çekmek olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Yaptığımız toplantıyı hedefimizi gerçekleştirme yönünde güzel bir başlangıç olarak görüyorum. Bursa Hava Yolları´nın kurulması hepimizin elinde. İşin önünün açılabilmesi, hayat bulabilmesi için biz Büyükşehir Belediyesi olarak bütün kurumlarımızla varız. İhtiyaçlarını kendisi karşılama yönünde tecrübe ve şöhret sahibi olan Bursa´nın bu konuda da kabuğunu kıracağına inanıyoruz. Havayolu şirketi hizmete alındığında, olay özellikle uluslararası arenada şehre büyük katkı sağlayacaktır. Bursa olarak bunu başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

BAŞARIYA ULAŞMAMAK İÇİN SEBEP YOK

Bursa Vali Şahabettin Harput ise, havayolu şirketi kurulmasına yönelik çalışmaların Bursa´nın topluca elini taşın altına koyarak başlattığı bir teşebbüs olduğunu vurguladı. "Bu iş hiçbir SİAD ya da derneğin değildir" diyen Vali Harput, "Vilayet, Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve meslek kuruluşlarımız topyekun olarak bu proje için yola çıkıyoruz. Başarıya ulaşmamak için hiçbir sebep yok. Tam bir mutabakat içerisinde girişim var. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kurulacak havayolu şirketinin gerçek anlamda ancak 200 ülkeyle irtibatı bulunan Bursalı işadamlarının sahip çıkmasıyla hayat bulabileceğini söyleyen Vali Harput, "Bu kentin imkanlarından faydalanan işadamlarımızın her gün dünyanın bir başka ülkesinde olduklarını biliyoruz. Biz sadece olaya resmi statüde sahip çıktığımızı göstermek, start vermek için buradayız. Projeyi sizler başlatacak ve yürüteceksiniz. Bu proje Bursa´nın projesidir, Bursa´yı da sizler temsil ediyorsunuz. Vereceğiniz destekler, göstereceğiniz ilgi için şimdiden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

BTSO Başkanı Celal Sönmez de kurulacak havayolu şirketinin Anadolu´nun birçok şehrini Bursa´ya bağlayacak olmasının heyecan verici bir durum olduğunu ifade etti. Bursa Hava Yolları´nın kurulması için çaba gösteren herkese teşekkür eden Sönmez, "Karayoluyla ortalama 20 saatte gidilebilen Trabzon, Van, Gaziantep, Erzurum ve Antalya gibi bölgelere 1-1.5 saat gibi kısa bir zaman diliminde ulaşılabilmesi, şüphesiz ki Bursa açısından müthiş potansiyel doğuracaktır. Projenin başarısızlığı çok düşük ihtimal. Kurulacak şirkette en az yüzde 51 hisse Bursa´ya ait olmalıdır. İnşallah hep birlikte, elbirliğiyle bunu başarırız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ortak Girişim Grubu adına toplantıda söz alan MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni de, Bursa Hava Yolları´nın kurulmasına yönelik yapılan çalışmaların ayağı yere basan sağlam verilerle oluştuğunu söyledi. Projenin uzmanlar tarafından enine boyuna irdelendiğini ve konuya ilişkin fizibilite raporlarının hazırlandığını belirten Çepni, ön bilgilerin çapraz toplantılarla teyit edilerek ciddi bir hareket planı oluşturulduğunu vurguladı. 2023 vizyonunda 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye´nin ikinci büyük ihracat şehri olan Bursa´da bugüne kadar bir havayolu şirketinin kurulamamış olmasının handikap olduğunu hatırlatan Çepni, şunları söyledi:

"Aslında 5 havayolu kuracak potansiyele sahibiz. Daha sonra pişman olmamak, işimizi daha da rantabl hale getirmek için projeye sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendi uçağını yapan bir Türkiye düşünüyor. Bizler de bu hedefe paralel olarak; kendi havayolunu kurmuş, Bursa´dan Anadolu´nun birçok kentine, dünyaya bağlantıları olan bir havayolu şirketi hayal ediyoruz. Projeye baştan beri destek veren Vali Şahabettin Harput´a, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye, BTSO Başkanı Celal Sönmez´e ve Arap iş dünyasındaki ortaklarımıza teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber