Adana'daki cinayet

Adana'da, bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan kadın ve kadının sevgilisi olduğu iddia edilen kişinin yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, İbrahim M'nin (49) öldürülmesiyle ilgili tutuklanan eşi Nevin M. (45), kadının sevgilisi olduğu iddia edilen Mustafa G. (59), maktulün babası müşteki Mehmet Hanifi M, oğlu Muhammet Hanifi M. ve kızı Ayşe E. hazır bulundu.

Sanık Nevin M, savunmasında, soruşturma sırasındaki ifadesini kabul etmeyerek, mahkemede gerçeği anlatmak istediğini söyledi.

Sanık Mustafa G'nin, tanışmalarından bir süre sonra kendisini ilaç vererek bayıltıp ilişkiye girdiğini öne süren sanık Nevin M, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Daha sonra tehditle bu ilişkiyi sürdürdü. Bir süre sonra eşimle tanıştı. Hatta kendisinden kurtulmak için evimi, adresimi değiştirdim ama yine bizi buldu. Sanık sürekli evimize gelir, eşimle muhabbet ederdi. Bir süre sonra bana fare zehiri vererek, 'Eşine ver ölsün, yapmazsan seni, çocuklarını öldürürüm' demeye başladı. Olay günü evimize geldi. Evde eşimle birlikte mutfakta muhabbet ediyorlardı. Çay hazırladım ve odaya geçtim. Kısa bir süre sonra çığlık sesi geldi. Mustafa'nın eşimi bıçakladığını gördüm. Ondan sonra oğlumu yaralayarak kaçtı."

Nevin M, Mustafa G'nin olaydan sonra kendisine mektup göndererek suçu üstlenmesini istediğini de iddia etti.

Sanık Mustafa G. ise 3,5 yıldır Nevin M. ile tanıştıklarını ve ilişkilerinin olduğunu öne sürerek "imam nikahı kıyıp birlikte yaşadıklarını" iddia etti.

Nevin M'nin eşini sevmediğini, sık sık kendisinden harçlık aldığını anlatan Mustafa G, şöyle devam etti:

"Her gün ona 30 lira veriyordum. Kızı ve oğlu ilişkimizi biliyordu. Kendisi ve kızı zaman zaman beni dövüyorlardı. Bir süre sonra eşini öldürmek istediğini söyledi. Eşinin emekli ikramiyesi olduğu için öldürdüğünde onu alamayacağını, bu nedenle benim öldürmemi istiyordu. Ben de yapamayacağımı söyledim. Bu sefer 'Ben öldüreyim, fakat sen üstlen. Parayı senin hesabına aktarırım, babana da ben bakarım' demeye başladı. Ayrılmak istedim ama beni tehdit ediyordu. Bir ara bana

'Fare zehiri alır mısın' dedi. Ben de 'Evde fare mi var' dedim. Eşini kastederek

'var ya' dedi. Kendisine fare zehrini aldım. Olay günü beni eve çağırdı. Eşi ile mutfakta oturduk. Bu arada camdan sürekli olarak bana eşini vuracağını söylüyordu. Bir süre sonra İbrahim'in 'yandım adam' diye bağırdığını duydum. Dönüp baktığımda Nevin'in İbrahim'i bir kere bıçakladığını gördüm. O anda kendimi kaybettim. Daha sonra İbrahim'i vurmuş olabilirim ancak hatırlamıyorum."

Maktulün oğlu Muhammet Hanifi M. ise sanık Mustafa G'nin, babası olduğu zamanlar eve geldiğini belirterek, annesiyle ilişkisi olduğunu bilmediğini söyledi.

Olay anında sese uyandığını anlatan Muhammet Hanifi M, "Sesin geldiği yere gittiğimde sanık Mustafa'nın elindeki bıçakla babamı bıçakladığını gördüm. Müdahale ettim, sanık beni yaralayarak kaçtı. Sanık Mustafa yalan söylüyor. Bıçaklama anında annem olay yerinde yoktu ve ilk müdahaleyi ben yaptım. Hatta bıçaklanan babam kendi imkanları ile dış kapıya kadar gelmişti ve annem yarasına tampon yapıyordu" dedi.

Ayşe E. ise sanık Mustafa G'nin sözlerinden annesine karşı ilgisinin olduğundan şüphelendiğini anlatarak, "Bana da zaman zaman sözlü tacizleri olmuştu. Olay günü sesi duyup annem ile mutfağa gittiğimizde sanık Mustafa babamı bıçaklıyordu" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, otopsi raporunun beklenmesine ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında, 23 Temmuz'da İl Özel İdaresi'nde şoförlük yapan İbrahim M'nin, Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber