Anadolu Üniversitesi'nde 'ikinci üniversite' imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 18:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Anadolu Üniversitesi'nin ''ikinci üniversite'' uygulamasından yararlanmak veya 41 e-sertifika programından birine kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları 1 Ekim'den itibaren kabul edilecek.

Rektörlük'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, herhangi bir yükseköğrenim programından mezun olanlar ile 2 veya 4 yıllık örgün yükseköğrenim bölümlerine kayıtlı öğrenciler, ''ikinci üniversite'' uygulaması kapsamında Açıköğretim, İktisat, İşletme fakültelerinin bölüm ve programlarının herhangi birine kayıt yaptırabilecek.

Öğrenim gördükleri ya da mezun oldukları program ve bölümlerden farklı olması koşuluyla ikinci üniversite kapsamında başvuru yapabilecek durumdaki adayların kayıt işlemleri, internet aracılığıyla ya da Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bürolarından alınabilecek.

İnternetten kayıt yaptırmak isteyenler, ''http://kayit.anadolu.edu.tr'' web adresinde ''ikinci üniversite'' linkini kullanarak başvuru yapabilecek.

İnternet başvuru süreci 1-19 Ekim olarak belirlendi. AÖF bürolarından başvuru işlemleri de 1-16 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

-E-sertifika programları-

Anadolu Üniversitesi, Türkiye'de yaşayanlara 41, Batı Avrupa'da yaşayanlara 7 e-sertifika programı hazırladı.

Kişisel gelişim ve kariyerini ilerletmek isteyenlere yönelik hazırlanan e-sertifika programları sayesinde, çalışan kişiler, bilgisayarları başında kendilerine önemli açılımlar sağlayacak bir sertifikaya sahip olabilecek.

Başvurabilmek için en az lise mezunu olunması gereken programların kayıt işlemleri, ''http://www.esertifika.anadolu.edu.tr'' web adresinden yapılacak.

Sınavlarının Türkiye'nin 81 ili ve Almanya'nın Köln kentinde on-line olarak gerçekleştirilmesi planlanan sertifika programlarının kayıtları, 1-19 Ekim tarihleri arasında internet aracılığıyla kabul edilecek.

Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber