Alparslan Üniversitesi uluslararası 'medrese' sempozyumuna ev sahipliği yapacak

Muş Alparslan Üniversitesi, 'Medrese Geleneği ve Modernleşme Sürecinde Medreseler' adlı uluslar arası sempozyuma ev sahipliği yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sempozyum, 5- 7 Ekim tarihleri arasında Alparslan Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilecek. Katılımcılar, 'Medreseler: Kavramsal Çerçeve-Tarih', 'Medreselerde Eğitim-Öğretim', 'Modernleşme Sürecinde Medreseler', 'Medreselerin Mevcut Durumu ve Geleceği' konuları üzerinde görüşlerini dile getirecek.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof Dr Nihat İnanç, üniversite olarak hedefledikleri birçok şeyi zamanında yaptıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu: ?Muş Alparslan Üniversitesi olarak 'Medrese Geleneği ve Modernleşme Sürecinde Medreseler' konulu uluslar arası sempozyum düzenlemeyi hedeflemiştik. Yaklaşık sekiz aydır süren çalışmamızın son aşamasına geldik. Sempozyumumuzu 5- 7 Ekim tarihlerinde üniversite konferans salonunda gerçekleştireceğiz. Bu sempozyumun temel amacı geçmişteki ilmi birikimlerin daha çok yoğunlaştığı medreselerle modern kurumlar diye tanımlayacağımız ilahiyat fakülteleri arasında bir köprü oluşturmakta. Bu bağlamda hedef katılımcı kitle olarak hem ilahiyat fakültesi mensupları hem de medrese kökenli hocalarımızı seçmiştik. Sonuçta 250'den fazla bildiri teklif edildi, ancak bilim kurulları 80 civarında bildiriyi kabul etti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber