Öğretmensizlikten dolayı veliler ders veriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2005 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Çınarlık Beldesi'ndeki Yalı İlköğretim Okulu'nda, öğretmensizlikten dolayı 70 öğrenciye veliler ders veriyor.

Samsun-Çarşamba Havaalanı'nın yanındaki Çınarlık'taki 3 derslikli okulda öğretmenlerden birinin emekli olması, birinin tayinini istemesi, diğerinin de raporlu olması dolayısıyla yeni eğitim-öğretim dönemine öğretmensiz başlayan öğrenciler, "Öğretmenimiz olmamasına rağmen devamsızlık yapmıyoruz. Dersi velilerimiz veriyor" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Yaşar Torun ise, Samsun'a 25-30 kilometre uzaklıkta, Büyükşehir sınırları içerisinde ve ulaşım derdi olmayan bir beldedeki okulun öğretmeninin olmamasının düşündürücü olduğunu belirterek, "Çok ilginçtir, öğretmenler okula gelip durumunu bile görmedi. Biri emekli, biri tayinini istemiş, diğeri de raporlu. Öğretmensizlikten dolayı okula gelip mecburen öğrencilerimize kendi bildiklerimizi öğretmeye çalışıyoruz. Ders veriyoruz. Okulumuza bir an önce, vatanını milletini seven idealist öğretmenlerin atanmasını istiyoruz. Çocuklarımız daha İstiklal Marşı'nı bile okumadı. Çok üzülüyoruz" diye konuştu.

Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın ise, söz konusu okula öğretmen ataması yapıldığını ve bu okulun norm kadrosunda eksiklik bulunmadığını dile getirerek, "Okulumuz öğretmensiz değil. Yasal gerekçelere dayanarak görevlerinin başına gitmemişler. Gereken derhal yapılacaktır" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber