Sarıkamış'ta kurtuluşun 92'inci yıl coşkusu

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkamış Gaziler Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Belediye Başkan İlhan Özbilen, "29 Eylül İlçemizin kurtuluş günüdür. Bugün yüce Atatürk'ümüzün büyük nutkunda dediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk askeri zaferinin kazanıldığı bayrak bir gündür. Şu anda yüce şehitlerimizi bağrında yaşatan, Sarıkamışımızın ebedi kurtuluşunu kutlamanın sevinci içindeyiz. Bu sevince ulaşmak pek de kolay olmamıştır. 1914 yılının 24 Aralık gecesi talih bize gülmedi. Soğanlı ve Allah-u-Ekber Dağları'nı aşan kolordularımız Sarıkamış'a yaklaşmış ve Selim yönünde Kars demiryolunu bozmuş. Rusları paniğe uğratmışken 1914 Aralık ayının sonu 1915 Ocak ayının ilk haftasında dondurucu soğuklarıyla geceledikleri karlı siperlerde çarpışarak ve donarak şehit oldular." dedi.

Sarıkamış'ın kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle Ortaokullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrenciler, şiir ve kompozisyonlarını okudu. Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından Ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Gaziler Meydanı'ndaki törenin ardından Yukarı Sarıkamış Şehitliğine gidilerek, tüm şehitler için dua edildi. Daha sonra Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi önünde devam eden kutlamalar Sarıkamış Belediyesi Atlı Cirit Kulübünün cirit gösterisiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber