Kombassan'dan hayvancılığa dev yatırım

Kombassan Holding şirketlerinden Komgıda A.Ş., bakliyat ve damızlık süt sığırı yetiştiriciliği tesisleri törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 bin 500 metrekarelik kapalı alanda kurulan tesislerde saatte 5 ton fasulye ve 5 ton mercimek işlenecek.

Karaman'ın Kazım Karabekir ilçesinde 18 milyon lira maliyetle kurulan iki tesis, Konya ve Karaman'dan gelen davetlilerin katılımıyla yapılan törenle üretime başladı. Komgıda Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, mevcut kapasitesi günde 270 ton makarna, 500 ton irmik, 250 ton un olan fabrikalarının, yapılan yatırımla üretim bandına bakliyat üretimini de eklediğini söyledi. Golda ve Melda markaları ile makarna, un, irmik ve bisküvi üretimi gerçekleştiren fabrikaya eklenen bakliyat üretim bandının İç Anadolu bölgesindeki ilk bakliyat tesisi olduğunu kaydetti. Genel Müdür Demiröz'ün verdiği bilgilere göre 7 bin 500 metrekarelik kapalı alanda kurulan tesislerde saatte 5 ton fasulye ve 5 ton mercimek işlenecek.

Törende konuşan Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şan, holdingin hayvancılık tesisleri hakkında bilgi verdi. Damızlık süt sığırı yetiştirilecek tesislerde ilk etapta bin 700 damızlık süt sığırı barındırıldığını anlatan Şan, bu sayıyı 3 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi ve "Önümüzdeki dönemde ilk etapta süt işleyen firmalara soğutulmuş süt tedariki planladığımız tesislerde, devam edegelen safhalarda, damızlık hayvan üretimi, et besiciliği, süt işleme üniteleri gibi faaliyetleri de hedeflemekteyiz." şeklinde konuştu.

Karaman-Konya ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan, işsizliği artırıp istahdamı artıran yatırımların hayırlı olmasını dileyen konuşmaların ardından Kombassan Holding'in bakliyat üretim ve hayvancılık tesisleri protokol ve davetlilere gezdirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber