Mesut Taner Genç, terörle ilgili düşüncelerini anlattı

Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Samsun Türk Ocakları Şubesi'nde '100. yıl konferansları' kapsamında bir konuşma yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Türk Ocakları merkezinde gerçekleştirilen toplantıda terör ve terör örgütü hakkında bilgi veren Genç, çözüm yolları hakkındaki fikirlerini kamuoyu ile paylaştı. Genç, 1992-1993 yılları arasında örgütün çok güçlendiğini; ancak yapılan operasyonlarla 1995 yılında çökertildiğini belirtti. Mesut Taner Genç, "28 yıldan bu yana örgüt yurt dışından özellikle belli ülkelerden ve Avrupa'dan destek almaktadır. Bu zaman içerisinde birçok şehit verdik. Örgüt zaman zaman güçlü hale geldi ama yine çökertildi. PKK terör örgütüne bazı belediyeler destek vererek ayakta kalmakta. PKK'nın bu kadar uzun süredir ayakta kalmasının sebeplerinden en büyüğü yurt dışından aldığı maddi ve manevi destektir. Bu sebeplerden dolayı örgüt hala devam etmektedir." dedi.

Yapılan mücadelede şehitler verildiğini hatırlatan Vali Yardımcısı Genç, "Anneler ağlamasın diyorlar. Mukaddes değerler için vatan için gerekirse şehitler verilir. Tarihte şu andakinden 30 kat fazla toprağı olan milletimizin elinde bugün bir tek Anadolu var ve onu da parçalayıp almak istiyorlar. Bizleri Orta Asya'ya göndermeye, bu toprakları Rumlar ve Bizanslılara vermenin hesabını yapıyorlar. Binlerce yıllık Türk kimliğini yıkmak istiyorlar." şeklinde konuştu.

PKK terör örgütü ile mücadeleyi önemsediğini ifade eden Genç, istihbarat eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Mesut Taner Genç, "PKK 'gelin anlaşalım biz de saldırıları bitirelim' diyecek. Bir takım dayatmalarla çözüm yapılacak." diye konuştu.

Mesut Taner Genç, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kaymakamlık yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber