Silah ruhsatından gelen para öğrencilere burs

Haber Giriş : 16 Eylül 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, silahlanmayı caydırmak için, ruhsat almak isteyenlere Hizmet Vakfı'na 5 bin YTL ödeme uygulaması getirdiklerini belirterek, ?Bu paraları üniversite öğrencilerine burs olarak veriyoruz? dedi.

ÖSYM'de aldığı puanlarla il birincisi olan Ahmet Eken (Hacettepe Tıp), Mesut Bora (Marmara Üniversitesi İngilizce öğretmenliği) ve Seval Akdemir'i (Hacettepe Tıp) makamında kabul eden Vali Efkan Ala, 750'şer YTL para yardımında bulundu. Öğrencileri teşvik etmek amaçıyla paraları basın önünde verdiğini belirten Ala, muhtaç öğrencilere yardıma hazır olduklarını söyledi.

Silah ruhsatlarından alınan paylarla geçen yıl 40 öğrenciye burs verdiklerini belirden Vali Ala, ?Silah ruhsatlarını kısmak için 5 milyar lira meblağ koyduk. Bu paralar hizmet vakfına alınıyor. Bunlarla öğrencilere burs veriyoruz. Çünkü silah ruhsatı talep edenlerin sayısı oldukça fazla. Bunu azaltmak için böyle 5 milyar lira parayı hizmet vakfına alıyoruz. Bu yıl burs vereceğimiz öğrenci sayısını arttıracağız? diye konuştu.
Vakfa para yatırılma uygulamasının, valiliğin yetkisinde olduğu belirtildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber