Örnek Vali

Haber Giriş : 17 Eylül 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"AB Valisi" olarak tanınan Diyarbakır Valisi Efkan Ala, silah ruhsatı için toplanan paraları öğrencilere burs olarak dağıttı

Son günlerde artan düğün magandaları nedeniyle toplumun hemen her kesiminden silahsızlanmaya karşı bir kampanya başlatılırken, uygulamalarıyla "AB Valisi" olarak tanınan Diyarbakır Valisi Efkan Ala, yaklaşan tehlikeyi bir yıl önceden görerek silah alımında caydırıcı olmak için, ruhsat başvurusunda bulunanlara Hizmet Vakfı'na 5 bin YTL bağış yapma zorunluluğu getirdi. Bu uygulamayla başvuruların önceki yıllara göre yüzde 70 azalmasını sağlayan Vali Ala, toplanan zorunlu bağışları da 40 üniversite öğrencisine burs olarak verdi.

BAĞIŞ TALEBİ DÜŞÜRDÜ
Silahlanmayı caydırmak amacıyla ruhsat almak isteyenlerden Hizmet Vakfı'na 5 bin YTL bağış yapma zorunluluğu getirdiğini söyleyen Vali Ala, bu sayede başvuruların önceki yıllara göre yüzde 70 azaldığını belirtti. Toplanan paraları da 40 üniversite öğrencisine burs olarak verdiklerini anlatan Ala, uygulamanın süreceğini ve burs verdikleri öğrenci sayısını da artıracaklarını ifade etti.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber