Malatyalılardan yeni sağlık meslek lisesi talebi

Malatyalı vatandaşlar, kente yeni sağlık meslek liseleri kurulmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya merkezdeki Atatürk Sağlık Meslek Lisesi ile Doğanşehir ilçesindeki Vaizoğulları Sağlık Meslek Lisesi dışında sağlık meslek lisesi olmadığını söyleyen vatandaşlar, "Yıllar önce Malatya'da ilçeler dahil 6-7 tane sağlık meslek lisesi vardı, ancak kapananlar oldu ve iki tane kaldı. Oysa ki son yıllarda özel hastana sayısı bayağı arttı. Uluslararası hizmet veren Turgut Özal Tıp Merkezi ile sağlıkta önemli noktaya geldiği belirtilen Malatya'da iki sağlık meslek lisesi çok az" dediler.

Malatya'nın komşusu Elazığ'da 1'i özel olmak üzere toplam 5 sağlık meslek lisesi bulunduğunu hatırlatan vatandaşlar, Malatya'ya acilen birkaç sağlık meslek lisesi açılması gerektiğini söylediler.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, sağlık meslek lisesi konusunda çok talep olduğunu bildiklerini, Başharık Mahallesi'ndeki Turgut Özal Lisesi'nin sağlık meslek lisesine dönüştürülmesi için bakanlığa teklif ettiklerini ancak kabul edilmediğini ifade etti. Bulut, 2013-2014

eğitim-öğretim yılında Malatya merkez ve ilçelerinde sağlık meslek lisesi açılması için bakanlığa teklifte bulunacaklarını kaydetti.

Yeşiltepe'deki Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nin 6 bölümüne bu eğitim yılı için 144 öğrenci alınırken, talebin ise bine yaklaştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber