Binlerce kişi sokak hayvanları için eylem yaptı

Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce kişi sokak hayvanları için eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayvanları Koruma Yasası'nda yapılması öngörülen değişikliğin sokak hayvanlarını felaketin eşiğine getireceğini ileri süren hayvan severler, hükümetin bu politikalarını eleştirdi.

2004 yılında çıkarılan Hayvanları Koruma Yasası, yeni bir taslakla Meclis'e sunuldu. Taslaktaki sokak hayvanlarının barınaklarda toplanmasını öngören düzenlemeye karşı çıkan hayvan severler, Türkiye'nin dört bir yanında eylem yaptı. İstanbul'da hayvan severlerin eylem adresi Taksim Meydanı oldu. Binlerce hayvan sever burada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri destek verdi. ?Kanlı yasa hayır' yazılı dövizler taşıyan eylemciler, hükümetin bu politikasını protesto etti.

Yapılan açıklamada, 5199 sayılı yasada yapılması planlanan değişikliğin hayvanların aleyhine olacağı ileri sürüldü. Açıklamada, ?2004 yılında çıkarılan yasa hayvanlar için büyük bir kötülüktü. Yasada yapılması planlanan değişiklik hayvanları felaketin eşiğine getirecektir. Bu değişikliğin amacı görevlerini yerine getirmeyen yerel yönetimleri aklamaktır.? denildi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından bir süre daha Taksim Meydanı'nda kaldıktan sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber