Bursa Kadın Meclisi'nden Ankara çıkarması

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Kalkınma Bakanlığı tarafından Onuncu Kalkınma Planı çerçevesinde Ankara'da düzenlenen Özel İhtisas Komisyonları toplantısına katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mecbure Altun ve Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Kalkınma Bakanlığı'nca düzenlenen programa katıldı. Bursalı kadınlar, 2014-2018 tarihleri arasında uygulanacak olan Türkiye'nin 10. Kalkınma Planı çerçevesinde gerçekleştirilen Özel İhtisas Komisyonları (ÖİK) toplantısında hazır bulundu. Toplantıda ?Yetki ve Karar Alma Mekanizması Çalışma Grubu'na katılan Bursa Kent Konseyi gönüllüleri, önerileri ile çalıştaya katkı sağladı.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Onuncu Kalkınma Planı'nın 2023 Türkiye vizyonunu geliştirmeye katkı sağlayacağını söyledi. Kadriye Sarıbıyık, toplantılarda ülkenin gelecek 5 yıllık dönemde odaklanacağı temel politika ve stratejilerinin belirlendiğini aktardı.

Toplantıda Bursa'da kadınlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Sarıbıyık, ?Çalışmalarımızda toplumsal cinsiyet eşitliğinin artırılmasını, ön yargıların ortadan kaldırılmasını, farkındalığın arttırılmasını ve bilincin uyandırılmasını hedefliyoruz.? dedi.

Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mecbure Altun da, toplantı sonunda çıktılardan bir de rapor hazırladıklarını anlattı. Kasım ayında gerçekleşecek toplantıya tekrar davet edildiklerini bildiren Altun, çalışmaların sonunda kitap hazırlanacağını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber