Yargıtay 11. Ceza Dairesi Üyesi Ergişi vefat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçirdiği kalp krizi sonucu dün vefat eden Yargıtay 11. Ceza Dairesi Üyesi Selçuk Ergişi (55) için Yargıtay'da tören düzenlendi.Törene Ergişi'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yargıtay Başkanı Ali Alkan, HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam, Anayasa Mahkemesi Üyesi Recep Kömürcü, Yargıtay ve Danıştay'ın bazı üyeleriyle Ergişi'nin mesai arkadaşları katıldı.

Törende konuşan Yargıtay Başkanı Alkan, Ergişi'ye son görevlerini yapmak üzere toplandıklarını belirterek, bu acı günde Ergişi'nin önünde saygıyla eğildiklerini söyledi.

Alkan, ''Geçmişteki hizmetleri, hukuka katkıları sonsuza kadar yaşayacaktır. Kendisini hukuka adamış mesai arkadaşımıza rahmet, ailesine ve Yargıtay camiasına başsağlığı diliyorum'' dedi.

Ergişi'nin cenazesi, polis bandosu eşliğinde mesai arkadaşlarının omuzlarında cenaze arabasına taşındı.

Selçuk Ergişi, Afyonkarahisar merkez İmaret Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verilecek.

-Ergişi'nin özgeçmişi-

Selçuk Ergişi, 1957'de Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1982'de mezun olan ve Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Ergişi, sırasıyla Van, Varto, Gümüşhacıköy, Gazipaşa hakimlikleri, Osmaniye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Ankara hakimliği görevlerinde bulundu.

HSYK tarafından 22 Aralık 2011'de Yargıtay üyeliğine seçilen Ergişi, 11. Ceza Dairesi üyesi olarak görev yapıyordu.

Ergişi, evli ve üç çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber