Kurslar sayesinde iş sahibi oldular

Şanlıurfa Belediyesi Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi'nde çeşitli kurslardan mezun olan 2 bin 139 kişiden 213 kadın iş sahibi oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kent merkezindeki kadınların yaşam koşulları ve sosyal statülerinin iyileştirilmesi amacıyla Şanlıurfa Belediyesi'nin Süleymaniye Mahallesi'nde açtığı Meslek Edindirme Merkezi, 16 farklı dalda verdiği kurslarla kadınları iş sahibi yaptı. Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi'nde bilgisayar kursuna katılan kursiyerlerden 54'ü aldıkları kurslar sayesinde çeşitli iş yerlerinde işe başlarken, bilgisayarlı muhasebe kursundan da 45 kadın kursiyer işe yerleşti. Web tasarım kursu alan 11 kursiyer kadın, el sanatları kursu alan 19 kadın, kuaförlük kursu alan 49 kadın, makine nakışları kurslarından 23 kadın ve sekreterlik kursu alan 11 kadın da çeşitli yerlerde iş buldu ve evlerine ekmek götürmeye başladı.

Kuaförlük kursunu başarıyla tamamlayan Emine Cinkılıç, Süleymaniye Mahallesi'nde kendi kuaför salonunu açarak yanında işçi bile istihdam etmeye başlarken, Tuba Uflaz da el sanatları kursunu tamamlayarak genç kızların çeyizlik eşyalarını üretiyor. Kendi evinin bir bölümünü atölye olarak kullanan Uflaz, hem kendi çeyizini hazırlıyor hem de ürettiği el sanatlarını satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber