Amasya Üniversitesi, görme engelli öğrenciler için ?okuma makinesi' aldı

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya'daki görme engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için Eğitim Fakültesi'ndeki merkezi kütüphaneye 'Okuma makinesi' aldıklarını açıkladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okuma makinesinin hem üniversitede, hem de Amasya'da yaşayan görme engelli öğrencilere önemli kolaylıklar sağlayacağını belirten Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, ?Engelli bireylerin eğitim hizmetlerinden yararlanmaları temel insan hakları içerisindedir. Eğitim hakkını kullanabilen engelliler, bilgiye ulaşma, sosyal ilişkiler geliştirme ve toplumsal yaşama katılma noktasında önemli gelişmeler kaydetmektedirler. Bu nedenle engellilerin eğitimi, engelli-toplum bütünleşmesi sürecinde yaşamsal bir role sahiptir. Engellilerimizin eşit haklara sahip bireyler olarak yaşayabilmeleri için, herkese önemli görevler düşmektedir. Amasya Üniversitesi de engelli öğrencilere yönelik hizmetlerini adım adım gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda, öğrencilerimiz başta olmak üzere Amasya'da yaşayan görme engelli vatandaşlarımız da okuma makinesini ücretsiz olarak kullanabileceklerdir.? dedi.

Prof. Dr. Metin Orbay, makinesinin gözleri az görenlere dokümanı büyütebilmekte, hiç göremeyenlerin ise dergi, kitap, gazete gibi materyalleri sesli olarak dinleyebilme imkânı sunduğunu anlatarak, "Bu cihaz, dokümanları dijital olarak saklama imkânı vermekte ve metinleri ayrı ayrı yahut kitap şeklinde de kaydetme özelliği bulunmaktadır.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber