Amasya'da 658 camide 993 personel görev yapıyor

Amasya Müftüsü İsmail İpek, Amasya genelinde bulunan 658 camide 993 din görevlisinin görev yaptığını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İpek, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada il merkezindeki 203 camide 349, Göynücek'te 37 camide 50, Gümüşhacıköy'de 76 camide 104, Hamamözü'nde 23 camide 32, Merzifon'da 123 camide 186, Suluova'da 94 camide 141, Taşova'da ise 102 camide 131 personelin bulunduğunu söyledi.

Müftü İpek, ?Din görevlileri, insanımızın doğumunda, eğitiminde, evlenmelerinde, erkeklerin sünnet olmasında, askere gitmesinde ve ölümünde kısacası sevinçli ve kederli günlerinde daima yanında olan, onlarla sevinip, onlarla üzülen kimselerdir? dedi.

Camilerin dünyanın çeşitli problemleri ve sosyal sıkıntılarına karşılık, gerçek huzur ve mutluluğunu bulunabileceği manevi sığınaklar olduğunu anlatan İpek, ?Camilerimiz dargınların barıştığı, küskünlerin kucaklaştığı, kin ve nefretin unutulduğu, öksüz, yetim ve yoksulların sevindirildiği, gönüllerin tedavi edildiği ve misafirlerin ağırlandığı yardım ve iyilik merkezleridir. Camilerimizde cemaatle birlikte namaz kılınır. İnsanlarımızın kalbine Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, Kur'an, vatan, millet, bayrak, sancak, insan ve ezan sevgileri nakşedilir. Camiler ilmin tahsil edildiği, dinimizin mesajlarının insanımıza ulaştırıldığı, Allah ve Resulünün emir ve yasaklarının insanlara tebliğ edildiği mekanlardır? diye konuştu.

Engellileri camilere davet eden İpek, il merkezinde Sultan II. Bayazid ile Fatih Camisi'nde ve ilçelerde de birer camide engellilerin kullanımına yönelik çalışmalarda bulunulacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber