Yatırımlarda en büyük payı ulaştırma aldı

Antalya Valiliği 2012 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda açıklanan yatırım bedellerinde en yüksek payı ulaştırma sektörü aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya İl Koordinasyon Kurulu 2012 Yılı 4. Dönem Toplantısı, Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vali yardımcısıları, kaymakamlar, kurum müdürleri ve belediye başkanlarının katılımı ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Açılış konuşmasına, kurumlar arası sorunlara değinerek başlayan Vali Altıparmak, "İki kurum arasında bir sorun olduğunda veya diğer sorunlar, zamanında paylaşılmıyor. Konu bakanlığa iletildiği zaman geç kalınmış olunuyor. Erken vakitte iletmemizde ciddi yarar var. Sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların, belediyelerimizin, il özel idaremizin veya üniversitelerimizin hangi kurumlar arasında veya şahıslar arasında olursa olsun sorunlarda yapıcı yaklaşmak zorundayız." dedi.

Toplantıda açıklanan rakamlara göre Antalya, en çok yatırımı 121 milyon TL ile ulaştırma sektöründe alırken, en az yatırımın 14 milyon TL ile turizm sektörüne yapılmış olması, turizm kenti Antalya açısından dikkat çekti. Antalya ili 2012 yatırım çalışmaları değerlendirmesini okuyan Altıparmak, şunları söyledi:

"2012 Yılı Ulusal Yatırım Programı'nda 50 proje bulunmaktadır. Bu projeler kapsamında genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile mahalli idareler tarafından 2 bin 252 proje yürütülmektedir. Bu projelerin bedelleri toplamı 6,44 milyar TL olup, 2012 yılı ödeneği 1,2 milyar TL'dir. Dönem sonu itibariyle 2012 yılı ödeneğinin 488,2 milyon TL'si harcanmıştır. Yine bu projelerin bin 8'i tamamlanmış, 697'sinde çalışmalar devam etmekte, 165'i ihale aşamasında olup, 382 projenin ise çalışmalarına başlanamamıştır."

2012 yılı ödeneğinin sektörlere göre yüzde dağılımı da şöyle: Diğer kamu hizmetleri (DKH) 49, ulaştırma 17, eğitim 13, enerji 8, tarım 5, turizm 5 ve sağlık yüzde 3 olarak belirlenmiştir. 31 Ağustos 2012 tarihi itibari ile harcamaların sektörlere göre dağılımı ise şu şekilde: DKH 200, ulaştırma 121, eğitim 77, enerji 37,5, tarım 22,6, sağlık 15 ve turizm sektöründe ise 14 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

EĞİTİM EN ÖNEMLİ KURUM

Eğitim öğretimin sadece Milli Eğitim'in görevi olmadığını, tüm kurumların en önemli işlevlerinden biri olarak gördüğünü belirten Vali Altıparmak, "Eğitim camiasından gelen talepleri önceleyin. Geleceğimiz açısından eğitim camialarından daha önemli bir kurum olduğunu kimse söyleyemez. Bu konuda hayırseverlerin harekete geçirilmesinde de hepimize görev düşüyor." şeklinde konuştu.

Yağmurların başlamasını da olumlu karşılayan Altıparmak, buna rağmen sel ve baskınlara hazırlıklı olunması, ilgili birimlere ve vatandaşlara gerekli uyarıların yapılması konusunda uyarılarda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber