Çürüyen Personel Sistemimizden Bir Örnek

T.E.D.A.Ş'a Türkiye genelinde 2004 yılının Aralık ayında geçici işçi statüsünde çeşitli nitelikte, KPSS puanıyla, personel alındı. Bu personelin bir kısmı lise mezunu bir kısmı ise üniversite mezunuydu. Ancak lise mezunlarına işçi sendikalarına üye olma hakkı tanınırken, üniversite mezunları kapsam dışı işçi statüsünde sayıldıklarından ne işçi ne de memur sendikalarına üye olamadılar. Bu uygulamanın ne gibi sonuçlara yol açtığını görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2005 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.E.D.A.Ş 2004 Aralık ayında Türkiye genelinde geçici işçi statüsünde çeşitli nitelikte KPSS puanıyla personel aldı.

Bu personelden; İdari memur, Elektrik mühendisi ve Avukatlar üniversite mezunları, teknisyenler ise lise mezunları arasından seçildi.

Lise mezunu personel sendikaya geçerken bizler (Üniversite mezunları) sırf üniversite mezunuyuz diye sendikaya alınmadık.

Sendikaya alınmadığımız için lise mezunu arkadaşların yevmiyesi 29,70 YTL iken bizim yevmiyemiz 38,17 YTL olmasına rağmen, lise mezunu arkadaşlar bizden aylık 400,00 YTL fazla almaktadırlar.

Ayrıca "5 gün yakacak izni" dedikleri ücretli izin hakları varken, bizler bu haktan yararlanamıyoruz.

Yılda üç kez sendika ikramiyesi alırlarken, bizler sendikamız olmadığı için alamıyoruz.

Sendikalı personele yılda iki kez elektrik yardımı, kıyafet yardımı vb... yardımlar verilirken bizler sendikamız olmadığı için bu haklardan yararlanamıyoruz.

Ayrıca bizler memur statüsünde de olsak, sendikalı da olsak şu anki maaşımızdan daha yüksek alacağız. Bizler sırf Üniversite mezunuyuz diye T.E.D.A.Ş'da çalışan personelin içinde en az maaşı ve en az haklara sahip insanlarız.

Bizler Muz Cumhuriyeti sözlerine bir anlam veremezdik, ama T.E.D.A.Ş ta çalışınca bu kavramın ne anlama geldiğini anladık.

Hayatımızda bu kadar ilkellik ne gördük, ne de duyduk. Sırf üniversite mezunuyuz diye ödüllendirileceğimize cezalandırılıyoruz.

Bizler devlet kademelerine belli bir kalite getirirken mağdur ediliyoruz.

İlgililerden bu konuya bir an önce duyarlı bir şekilde yaklaşarak , mağduriyetimizin giderilmesi ve haklarımızın verilmesini istiyoruz.

Haber Gönder yoluyla yazan: T.E.D.A.Ş ÜNİVERSİTE MEZUNLARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber