Girişimcilik eğitimine katılanlar sertifikalarını aldı

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından başlatılan KOSGEB destekli 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan kursiyerler, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende konuşan SESOB Başkanı Beşir Köksal, açtıkları kursta 85 girişimciye sertifika verdiklerini söyledi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak daha önce Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında 760 kadına eğitim verildiğini ve bunların bazılarının da kendi işyerlerini kurduğunu ifade eden Köksal, eğitimin devamında ise KOSGEB Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' düzenlediklerini ifade etti.

Köksal, ?Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 90 kursiyerimize girişimcilik eğitimleri vermiş bulunuyoruz. Bugün ise 60 kişilik olan ikinci etap girişimcilik eğimlerimizi başlattık.? şeklinde konuştu.

KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay ise SESOB ile ortaklaşa gerçekleştirilen eğitimin önemine değindi. 2012 yılında bin kişiye girişimcilik eğitimi vermeyi hedeflediklerini ve bu hedefe de ulaştıklarını ifade eden Çay, ?Girişimcilik eğitimini bitirerek sertifika almış ve kendi işini kuranlara 30 bin TL hibe ve 70 bin TL üst limitli sıfır faizli kredi verilmektedir. Bu desteğin amacı cari açığa neden olan mal ve hizmetin yurt içindeki girişimciler eliyle üretilmesini sağlamaktır. Bu tür girişim yapamıyorlarsa en azından Sivas için yeni ve farklılık getirecek bir iş kurmalarını beklemekteyiz.? dedi.

KOSGEB Müdürlüğü olarak 2011 yılında 300, 2012 yılında ise 960 kişinin eğitime katıldığını belirten Çay, eğitimlerin de devam ettiğini söyledi. Girişimcilik Destek Programı'ndan 23 KOBİ'ye yeni girişimci desteği verildiğine vurgu yapan Çay, bu işletmelere yaklaşık 1 milyon 33 bin lira ödeme yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ise insan hayatında fırsatların sürekli olduğuna ancak bunların yeterince değerlendirilemediğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından girişimcilik eğitimine katılarak belge almaya hak kazananlara sertifikaları, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Bilim Sanayi ve Toknoloji Müdürü Tanzer Erdem, KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay, Çalışma ve İş Kur Müdürü Nabi Soysal, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil ve oda başkanları tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber